![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 516 Dołączył: sob, 02 gru 06 Skąd: D.G. Mydlice Nr użytkownika: 352 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT XX Finał WOŚP
Redakcja: Anna Zubko www.idabrowa.pl ![]() 8 stycznia 2012 roku w Dąbrowie Górniczej znów zagra WOŚP! Jak na XX Finał przystoi - Gramy z pompą. Gramy z pompą! Zdrowa mama, zdrowy wcześniak, zdrowe dziecko, czyli na zakup najnowocześniejszych urządzeń dla ratowania życia wcześniaków oraz pomp insulinowych dla kobiet ciężarnych z cukrzycą. W Dąbrowie startujemy już o 10.00 – autokarami wolontariusze dotrą w najbardziej odległe dzielnice miasta. Program XX Finału WOŚP SCENA MUZYCZNA - PARKING PRZED MBP (ul. T.Kościuszki 25) - start godz. 15.00 Zespół uczniowski z V LO SHIRO ROOM Hi-HEAD MUSIC OLD WAVE LICYTACJA NA RZECZ WOŚP (godz. 18.30) KALOKAGATHIA ŚWIATEŁKO DO NIEBA (POKAZ SZTUCZNYCH OGNI - godz. 20.00) SCENA KABARETOWA (sala audiowizualna MBP) - start godz. 15.30 DAMIAN KUBIK KABARET GRZDYL KABARET DNO dodatkowe atrakcje: sklepik pod aniołem z gadżetami miejskimi i pracami z dąbrowskiego plastyka, MOPT, PKZ, badanie poziomu cukru we krwi od 15.00 do 18.00 Wiesław Olszewski i Przyjaciele oraz Urząd Miejski w Dąbrowie Górniczej zapraszają także do Strzemieszyc. 14.00 akordeonista Wiesław Porębski 14.30 zespół rockowo bluesowy ROCK ROUPE 15.00 zespół dziecięcy Klubu Bakcyl 15.30 konkurs z nagrodami 16.00 gra i śpiewa Julia Dzierżek 16.30 licytacja 17.00 gra i śpiewa zespół Duo Forte 17.40 konkurs z nagrodami 18.15 zespół Drama Patryk Hajdys 19.00 Gwiazda wieczoru Zespół Kruk 20.00 światełko do nieba i pokaz sztucznych ogni 20.15 losowanie nagród -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Cenie konkretne argumenty, ale widzę, że ich koledze brakuje skoro sięga po wyzwiska.
Swoją drogą czy coś jest pozytywne czy nie, to tylko subiektywna ocena... Natomiast fakty są niepodważalne. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 418 Dołączył: wto, 24 cze 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,349 Płeć: Mężczyzna GG: 1309044 ![]() |
Cenie konkretne argumenty, ale widzę, że ich koledze brakuje skoro sięga po wyzwiska. Swoją drogą czy coś jest pozytywne czy nie, to tylko subiektywna ocena... Natomiast fakty są niepodważalne. Fakty to nie tylko złotówki. Usilnie podajesz, że Państwo nic z tego nie ma bo przeliczasz tylko na PLN. Przypuszczam, że nikt nie jest wstanie policzyć a tym bardziej przeliczyć tego na złotówki. Ile dzieciaków ile dorosłych potrafi uratować drugą osobę dzięki WOŚP i dzięki tym co się w trakcie finału dzieje. I piszesz, że dzięki publicznej kasie zyskuje tylko WOŚP. Niech i tak będzie, że obywatele by obeszli się bez koncertów, nauki i tego wszystkiego co się dzieje. Ale co zyskuje? Że więcej zbierze kasy i więcej pomoże? Bo co jeszcze? Bo jeśli faktycznie uważasz, że ktoś kto słucha Feela i Dody kupi DVD Dezertera czy Farben Lehre... to sam już nie wiem co myśleć. Piszesz, że Państwo jednym daje mniej innym więcej. A może wynika to z obrotności tych ludzi. Owsiak ma to do siebie, że robi dużo hałasu. Pewnie dlatego tak to gryzie. Wspomniałeś o Annie Dymnej. Wszedłem na szybko na stronę jej fundacji, bardzo szybko trafiłem, że od Nadleśnictwa dostali działkę pod swą działalność. Z naszego podwórka jeszcze niedawno toczyły się rozmowy nad przekazaniem działki w sosnowcu na jedną z organizacji kościelnych (nie chce mi się teraz szukać o co dokładnie chodzi). Nie chce mi się już szukać, ale sądzę, że PAH też ma kasę od Państwa dodatkową. Anna Dymna, Janina Ochojska goszczą w telewizji dziesiątki razy częściej niż Owsiak. Też powiesz, że są faworyzowane i to źle? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Fakty to nie tylko złotówki. Usilnie podajesz, że Państwo nic z tego nie ma bo przeliczasz tylko na PLN. Przypuszczam, że nikt nie jest wstanie policzyć a tym bardziej przeliczyć tego na złotówki. Ile dzieciaków ile dorosłych potrafi uratować drugą osobę dzięki WOŚP i dzięki tym co się w trakcie finału dzieje. Przeliczam na złotówki, bo to one najlepiej oddają to ile się wkłada i ile wyciąga. Poza tym nie lubię retoryki i to w sferze abstrakcji ile WOŚP ratuje dzieci, bo odwracając to możemy się zapytać ile dzieci w takim razie NFZ morduje (ew ile Jurek Owsiak chciałby wykonywać aborcji) .. co jest absurdem. Z jednej strony się mówi jaki ważny ten promil (pomoc WOŚP) w morzu potrzeb, z drugiej Państwo drugie tyle marnuje na oprawę.. Piszesz, że Państwo jednym daje mniej innym więcej. A może wynika to z obrotności tych ludzi. Owsiak ma to do siebie, że robi dużo hałasu. Pewnie dlatego tak to gryzie. Żyjemy w państwie prawa, a nie kraju w dzikiej afryce. Wszystkich obowiązują przepisy, zwłaszcza władzę której to obywatele powinni patrzyć na ręce. Wspomniałeś o Annie Dymnej. Wszedłem na szybko na stronę jej fundacji, bardzo szybko trafiłem, że od Nadleśnictwa dostali działkę pod swą działalność. Z naszego podwórka jeszcze niedawno toczyły się rozmowy nad przekazaniem działki w sosnowcu na jedną z organizacji kościelnych (nie chce mi się teraz szukać o co dokładnie chodzi). Nie chce mi się już szukać, ale sądzę, że PAH też ma kasę od Państwa dodatkową. Anna Dymna, Janina Ochojska goszczą w telewizji dziesiątki razy częściej niż Owsiak. Też powiesz, że są faworyzowane i to źle? Anna Dymna to przykład jeden z wielu, dopiero po latach ktoś ją zauważył i tylko dlatego, że była aktorką.. Marka Kotańskiego zauważyli dopiero po śmierci. Obecnie Anna nawet współpracuje z Jurkiem, choć przed laty był miedzy nimi ostry konflikt. Bardziej mnie, martwi los wszystkich mniejszych organizacji, gdzie ludzie bez etatów, z zwykłej pasji, mający efektywność blisko 100% pomagają nie w świetle jupiterów, ale ciszy. Którzy kilkunastokrotnie próbowali się wybić przy WOŚP, a skończyło się klęską. Dziwi mnie, że w USA wszystkie organizacje mogą się wspierając, może być jeden dzień gdzie wszyscy kwestują.. Jak widać w Polsce się nie da, ma być tylko Owsiak i koniec. Aha sprawa organizacji kościelnych czy też związków wyznaniowych jest regulowana przez ustawę o działalność pp i wolontariacie i dla mnie to jest transparentne, dodatkowo oparte o zasadę subsydiarności, biorącej pod uwagę zasięg i doświadczenie ów związku. Tego związku z WOŚP natomiast nie rozumiem i nie wiem jak to funkcjonuje od strony prawnej. Choć np mnie cieszy akcja z minionego roku Wrocławia i Katowic kiedy prezydenci nie finansowali WOŚP, po prostu przekazali kasę.. Ten post edytował xMarcinx pon, 09 sty 2012 - 21:17 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Fakty to nie tylko złotówki. Usilnie podajesz, że Państwo nic z tego nie ma bo przeliczasz tylko na PLN. Przypuszczam, że nikt nie jest wstanie policzyć a tym bardziej przeliczyć tego na złotówki. Ile dzieciaków ile dorosłych potrafi uratować drugą osobę dzięki WOŚP i dzięki tym co się w trakcie finału dzieje. Przeliczam na złotówki, bo to one najlepiej oddają to ile się wkłada i ile wyciąga. Poza tym nie lubię retoryki i to w sferze abstrakcji ile WOŚP ratuje dzieci, bo odwracając to możemy się zapytać ile dzieci w takim razie NFZ morduje (ew ile Jurek Owsiak chciałby wykonywać aborcji) .. co jest absurdem. Z jednej strony się mówi jaki ważny ten promil (pomoc WOŚP) w morzu potrzeb, z drugiej Państwo drugie tyle marnuje na oprawę.. Piszesz, że Państwo jednym daje mniej innym więcej. A może wynika to z obrotności tych ludzi. Owsiak ma to do siebie, że robi dużo hałasu. Pewnie dlatego tak to gryzie. Żyjemy w państwie prawa, a nie kraju w dzikiej afryce. Wszystkich obowiązują przepisy, zwłaszcza władzę której to obywatele powinni patrzyć na ręce. Wspomniałeś o Annie Dymnej. Wszedłem na szybko na stronę jej fundacji, bardzo szybko trafiłem, że od Nadleśnictwa dostali działkę pod swą działalność. Z naszego podwórka jeszcze niedawno toczyły się rozmowy nad przekazaniem działki w sosnowcu na jedną z organizacji kościelnych (nie chce mi się teraz szukać o co dokładnie chodzi). Nie chce mi się już szukać, ale sądzę, że PAH też ma kasę od Państwa dodatkową. Anna Dymna, Janina Ochojska goszczą w telewizji dziesiątki razy częściej niż Owsiak. Też powiesz, że są faworyzowane i to źle? Anna Dymna to przykład jeden z wielu, dopiero po latach ktoś ją zauważył i tylko dlatego, że była aktorką.. Marka Kotańskiego zauważyli dopiero po śmierci. Obecnie Anna nawet współpracuje z Jurkiem, choć przed laty był miedzy nimi ostry konflikt. Bardziej mnie, martwi los wszystkich mniejszych organizacji, gdzie ludzie bez etatów, z zwykłej pasji, mający efektywność blisko 100% pomagają nie w świetle jupiterów, ale ciszy. Którzy kilkunastokrotnie próbowali się wybić przy WOŚP, a skończyło się klęską. Dziwi mnie, że w USA wszystkie organizacje mogą się wspierając, może być jeden dzień gdzie wszyscy kwestują.. Jak widać w Polsce się nie da, ma być tylko Owsiak i koniec. Aha sprawa organizacji kościelnych czy też związków wyznaniowych jest regulowana przez ustawę o działalność pp i wolontariacie i dla mnie to jest transparentne, dodatkowo oparte o zasadę subsydiarności, biorącej pod uwagę zasięg i doświadczenie ów związku. Tego związku z WOŚP natomiast nie rozumiem i nie wiem jak to funkcjonuje od strony prawnej. Choć np mnie cieszy akcja z minionego roku Wrocławia i Katowic kiedy prezydenci nie finansowali WOŚP, po prostu przekazali kasę.. Nic mnie tak od dawna nie rozbawiło. Transparentna działalność organizacji kościelnych. Pojechałeś po bandzie. Proponuję wirtualną przejażdżkę po witrynach Caritasu i poszukanie zakładek "rozliczenie finansowe". Ten post edytował olo pon, 09 sty 2012 - 23:38 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:55 |