![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 33 Dołączył: śro, 01 gru 10 Nr użytkownika: 4,285 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Chciałbym poruszyć inny temat, bardziej przyziemny a potrzebny i konieczny. Chodzi o parking przy Cmentarzu Parafialnym Matki Boskiej Anielskiej przy ul. 11-tego listopada (którego właściwie nie ma).
Obecny malutki parking przed „Biedronką” kompletnie nie spełnia potrzeb i warunków do parkowania. W okresie np. Wszystkich Świętych rejon przed bramą główną cmentarza jest makabrycznym skupiskiem wszystkiego co się porusza. W tym miejscu było już wiele wypadków i potrąceń. Władze miasta nie widzą tego i nie reagują. Moja propozycja jest następująca: - zagospodarować teren pomiędzy ulicami: Nowocmentarna – Spółdzielcza - !!-tego listopada – (załącznik mapka) Na tym obszarze są stare baraki i rupieciarnia (obecnie chyba jakiś skład złomu). Miejsce jest optymalne dla parkingu. Nie wiem jak się przedstawia sprawa własnościowa tej nieruchomości, ale są przecież od tego fachowcy z UM. Nie wiem jaki jest podział i rejonizacja radnych naszych. Może jest ktoś z radnych, który ma ten rejon. Niech się ujawni, chętnie z nim na ten temat porozmawiam. I niech ruszy z tym tematem. Dąbrowiak WT ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 33 Dołączył: śro, 01 gru 10 Nr użytkownika: 4,285 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie wiem gdzie byłeś. Tak przy Starocmentarnej to sie zgadza. Ale ja nam na mysli ul. Nowocmentarną. Biorąc pod uwagę baraki wzdłuż cmentarza oraz cały plac od tych baraków do budynków byłych Leginów tj. do ul. Spółdzielczej kończąc przed STASIO to chyba jest z 2 ha. Zgadza się?
WT |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:44 |