![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 33 Dołączył: śro, 01 gru 10 Nr użytkownika: 4,285 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Chciałbym poruszyć inny temat, bardziej przyziemny a potrzebny i konieczny. Chodzi o parking przy Cmentarzu Parafialnym Matki Boskiej Anielskiej przy ul. 11-tego listopada (którego właściwie nie ma).
Obecny malutki parking przed „Biedronką” kompletnie nie spełnia potrzeb i warunków do parkowania. W okresie np. Wszystkich Świętych rejon przed bramą główną cmentarza jest makabrycznym skupiskiem wszystkiego co się porusza. W tym miejscu było już wiele wypadków i potrąceń. Władze miasta nie widzą tego i nie reagują. Moja propozycja jest następująca: - zagospodarować teren pomiędzy ulicami: Nowocmentarna – Spółdzielcza - !!-tego listopada – (załącznik mapka) Na tym obszarze są stare baraki i rupieciarnia (obecnie chyba jakiś skład złomu). Miejsce jest optymalne dla parkingu. Nie wiem jak się przedstawia sprawa własnościowa tej nieruchomości, ale są przecież od tego fachowcy z UM. Nie wiem jaki jest podział i rejonizacja radnych naszych. Może jest ktoś z radnych, który ma ten rejon. Niech się ujawni, chętnie z nim na ten temat porozmawiam. I niech ruszy z tym tematem. Dąbrowiak WT ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
Raz w roku parking pod REALem wystarczy. Jak wybudują tą kaplicę przy działkach to pewnie i wejście na cmentarz będzie bliżej.
Mieszkam tam w okolicy, do wiosny nawet byłem zmotoryzowany i na prawdę uważam, że nie ma co wymyślać tam problemów na siłę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 13:59 |