![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Kiedy montowali je u mnie w bloku to myŚlaŁem Że przynajmniej minimalnie zabezpieczĄ wejscie niepoŻĄdanych osÓb. OczywiŚcie wiedziaŁem Że sĄsiedzi szybko sprzedadzĄ kod wszystkim okolicznym menelom ale liczyŁem na to Że caŁkowicie obce osoby bedĄ miaŁy chociaŻ maŁy problem z pokonaniem drzwi.
A szybko siĘokazaŁo Że kod awaryjny dla sŁuŻb ratunkowych ktÓry otwiera wszystkie drzwi w lokatorze nawet dzieci w piaskownicy znajĄ. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
:)+--> QUOTE(:)) takiego tematu jeszcze na forum nie bylo. Jak wiadomo dla rozwoju miasta najwazniejsze sa inwestycje (w tym nowe miejsca pracy) i nowe mieszkania. Z tym drugim jest naprawde w miescie bardzo zle. Ale nie tylko u nas bo w calym GOPie budownictwo mieszkaniowe jest zdecydowanie na ostatnim miejscu w Polsce sposrod duzych miast. U nas wielkie budowy calych osiedli skonczyly sie wraz z poprzednim ustrojem kraju. Obecnie doszlo do tego ze cieszy kazdy nowy budynek w miescie
![]() A zatem na poczatek nowego tematu [quote=www.dabrowa-gornicza.pl] Prace budowlane na ulicy Starej ruszajĄ peŁnĄ parĄ. Tempo jest duŻe, bo i plany ambitne. - WiosnĄ przyszŁego roku planujemy oddaĆ do uŻytku pierwszy z trzech budynkÓw - mÓwiŁ Andrzej Madej, prezes SM „Metalurg”. Wmurowania aktu erekcyjnego w fundamenty pierwszego z trzech budynkÓw mieszkalnych przy ulicy Starej dokonaŁ prezydent miasta Jerzy Talkowski, w obecnoŚci mieszkaĹcÓw osiedla, czŁonkÓw ZarzĄdu SM oraz Rady Nadzorczej . Na dobry poczĄtek kamieĹ wĘgielny... :wink: ![]() A kiedyŚ bĘdzie tak... Trzy budynki to kolejne zadanie inwestycyjne, ktÓre realizuje dĄbrowska SpÓŁdzielnia Mieszkaniowa „Metalurg”. W trzypiĘtrowych budynkach w tradycyjnej technologii, planowane sĄ mieszkania o powierzchni uŻytkowej od 54 m2 do 82 m2. W przyziemiu budynkÓw powstanĄ garaŻe. Jak siĘdowiedzieliŚmy od zarzĄdu zainteresowanie inwestycjĄ jest spore a wynika ono z niewielkiej oferty na rynku budowlanym. [/quote] No oferta jest naprawde niewielka, zainteresowanie podobno spore to ciekawe dlaczego tak malo firm chetnych. Obecnie to powstaja tylko prywatne domki. Tamta okolica robi sie coraz ladniejsza - zaczelo sie od przebudowy WSB - obecnie jednego z ladniejszych budynkow w miescie.[/quote] Pierwszy z tych domów- malych blkoów juz ukonczony. czas budowy , niecały rok - 10 miesiecy - całkiem nieżle |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 13:59 |