![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie ma to jak mądre decyzje Talehurra - dalej będziemy żyć jak na wsi - niech w ogóle nic nie budują, nie remontują itp. wkrótce zamiast powiatu miejskiego dostanie nam się powiat wiejski
Gratuluje TAL Ten post edytował kwintosz pią, 29 wrz 2006 - 23:41 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
QUOTE(olo) Stoiska były puste bo nawet kupcom nie zależało żeby tam handlować. (...) Jeżeli ktoś wyznaje zasadę mały obrót - szybki zysk niech się nie dziwi upadłości.
Ano właśnie. Jak pewnie niektórzy zauważyli zdecydowanie nie lubię marketów ale to, że wypierają one lokalny handel jest po części 'zasługą' naszych handlujących. Weźmy taki targ, który kiedyś był za PKZ-em a teraz zostałupchnięty za Defum - ogólnie wiadomo, że były czasy, że ludzie w takich budkach zarabiali całkiem niezłe pieniądze. Tylko poszły one na domy/samochody/wakacje. A ponieważ na inwestycje poszło 0 zł to budki zaczęły wyglądać jak śmietnik a kto chce mieć śmietnik w centrum? A wystarczyło zainwestować choćby w coś takiego, jak teraz próbują robić na targowisku przy Adamieckiego - czyste i schludne pawilony, mnie się podobają - takie coś mogłoby w połączeniu ze stosunkowo niskimi cenami ale także z jakością/świeżością produktów stanowić konkurencję marketów. Bo jak mam do wyboru brudne budy na zadu...u z wysokimi cenami albo błyszczący market, który mnie jeszcze za friko podwiezie to co wybiorę? Targowiska, o którym piszecie nie znam, bo chyba nawet tam nie byłem więc się o nim nie wypowiem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 12:45 |