![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: wto, 11 paź 11 Nr użytkownika: 4,814 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam,
Zastanawiam się nad przeprowadzką do Dąbrowy, w związku z czym chciałbym Was spytać gdzie w DG fajnie się mieszka, a jakich dzielnic/ulic lepiej unikać jeśli chodzi o kupno lokum. Interesują mnie osiedla mieszkaniowe, które nie są na odludziu, jest dostęp do przynajmniej jednego marketu, w miarę rozwinięta komunikacja miejska - jakaś w miarę bezpieczna okolica, w której człowiek nie będzie bał się wieczorem wejść do klatki albo zostawić samochód na noc pod blokiem. Nie interesują mnie osiedla z budownictwem przedwojennym. Szczególnie interesuje mnie Gołonóg, Łęknice i Centrum. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc, w końcu nikt bardziej nie zna Dąbrowy niż sami mieszkańcy, a już kilka razy przekonałem się, że niektóre miejsca w naszym kraju wyglądają fajnie tylko w ciągu dnia ![]() PS. Sorry, jeśli taki temat już kiedyś był - szukałem, ale nie znalazłem, więc jeśli zrobiłem dubla, proszę oczywiście o usunięcie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
juar_78 oczywiście jest znacznie lepiej niż w latach 90 gdzie normą były burdy na bejsbole, noże etc. potem ogromne plamy krwi po chodnikach, klatkach schodowych itd. Obecnie co prawda dalej młodzież dalej siedzi po klatkach, a te osoby, które kiedyś w.w zajściach uczestniczyły chętnie z nimi spędzają czas, jednak do takich scen nie dochodzi i jest bezpiecznie. Nasilenie byłych więźniów jest minimalnie większe niż w 3 pozostałych regionach miasta, oczywiście to nie powód by unikać tego regionu, bo szanse na zmianę i nowe życie trzeba dać każdemu. Obecnie z tego co widzę jest też mniej kradzięży, były lata, że ludziom znikały samochody z garaży. Kradli naprawdę na duża skalę rowery z parterów (wyjmując szybę z drzwi w nocy) itd. Co do quadów to nie jest jedna osoba, bo są to 3 osoby i czasem dopinające sie kolejne 2 z innych dzielnic.. Ogólnie rzecz biorąc okolica super, tylko ludzie to czasem ku... (choć pewnie i tacy są na innych osiedlach).
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 20 mar 07 Nr użytkownika: 580 ![]() |
juar_78 oczywiście jest znacznie lepiej niż w latach 90 gdzie normą były burdy na bejsbole, noże etc. potem ogromne plamy krwi po chodnikach, klatkach schodowych itd. Obecnie co prawda dalej młodzież dalej siedzi po klatkach, a te osoby, które kiedyś w.w zajściach uczestniczyły chętnie z nimi spędzają czas, jednak do takich scen nie dochodzi i jest bezpiecznie. Nasilenie byłych więźniów jest minimalnie większe niż w 3 pozostałych regionach miasta, oczywiście to nie powód by unikać tego regionu, bo szanse na zmianę i nowe życie trzeba dać każdemu. Obecnie z tego co widzę jest też mniej kradzięży, były lata, że ludziom znikały samochody z garaży. Kradli naprawdę na duża skalę rowery z parterów (wyjmując szybę z drzwi w nocy) itd. Co do quadów to nie jest jedna osoba, bo są to 3 osoby i czasem dopinające sie kolejne 2 z innych dzielnic.. Ogólnie rzecz biorąc okolica super, tylko ludzie to czasem ku... (choć pewnie i tacy są na innych osiedlach). No z taką wypowiedzią to się już mogę zgodzić i ją podzielam. Co do quadow jeszcze - skoro z racji zawodu tak doskonale wiesz ile to jest tych osób a może nawet jakei to soosby, to proszę zróbcie coś z tą wiedzą. Tylko nie pisz prosze, że nic nie da sie zrobić, bo pewien mój inny rozmowca z racji wykonywanego zawodu mówi - niema tak, aby się nie dało ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:49 |