![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 373 Dołączył: nie, 22 paź 06 Nr użytkownika: 241 ![]() |
Wielkimi krokami zbliżają się kolejne wybory do Sejmu i Senatu. Zapraszam do dyskusji …………… |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
No i cóż, widać, że dla "naszych" posłów ważniejsza jest dieta niż zrobienie czegokolwiek dla regionu, z którego został wybrany, jeden senator Meres honoru naszej pożal się Boże klasy politycznej nie uratuje. A miałem nadzieję, że moje przeczucia jednak się nie sprawdzą i będę miło zaskoczony.Nie zawężałbym aż tak (pobudzająco/rozwojowo), dobrze, że jako najwyraźniej jedyny coś dla nas robi...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: wto, 27 wrz 11 Nr użytkownika: 4,799 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No i cóż, widać, że dla "naszych" posłów ważniejsza jest dieta niż zrobienie czegokolwiek dla regionu, z którego został wybrany, jeden senator Meres honoru naszej pożal się Boże klasy politycznej nie uratuje. A miałem nadzieję, że moje przeczucia jednak się nie sprawdzą i będę miło zaskoczony. I o dziwo potwierdzili, że Meres pomaga zagłębiowskim OSP w tym zakresie. plus dla Meresa ale generalnie ![]() Senator Meres broni honoru klasy politycznej, dla której ważniejsza jest dieta niż zrobienie czegokolwiek dla regionu? Nie chce mi się w to uwierzyć. Moim zdaniem to dla Meresa dieta jest najważniejsza. Głosował za ustawą nakazującą emerytom rozwiązywanie umów o pracę pod groźbą utraty prawa do emerytury, podczas gdy sam prócz 11tys. pensji senatorskiej i 2,5tys. diety, pobierał przez całą kadencję ponad 14 tys.(!) mies. emerytury. Wychodzi, że nasz "najdroższy" parlamentarzysta kosztował nas podatników ok. 1.320.000 w ciągu mijającej kadencji. A co zrobił dla regionu? Jako generał strażaków przywoził z pompą do Zagłębia wozy bojowe, które zostały przyznane danym OSP przez ministerstwo, bo i tak się naszym strażom należały. Poza tym, nie znam jakiejkolwiek jego aktywności wykraczającej poza ogrodzenie straży pożarnej. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:56 |