![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: czw, 01 wrz 11 Nr użytkownika: 4,760 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witajcie moi mili!
Jako, że zacząłem meblować swoje nowe mieszkanie, zaczął przeczesywać pobliskie sklepy oraz internet. O ile w DG sklepy już chyba wszystkie przepatrzyłem, tak w sieci przeglądam i przeglądam i przeglądam... Trafiłem na sklep internetowy gdzie sprzedają meble z ikei -> http://www.taniutko.pl Czy ktoś z Was kupował kiedyś meble z ikei (np w IKEI ale też w tego typu sklepach)? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: pon, 18 lip 11 Skąd: Staszic Nr użytkownika: 4,717 Płeć: Kobieta ![]() |
CYTAT Warto też wspomnieć, że swego czasu sporo się pisało jak to Ikea "uwala" polskich (i nie tylko) producentów mebli (np. tutaj), ja m.in. dlatego tam już nie kupuję choć bywam podpatrując rozwiązania. Ja tez nie kupuję w Ikei właśnie ze względu na ich monopolistyczne praktyki. Może i drobne przedmioty codziennego użytku mają całkiem niezłe ale kiedy pomyślę, ilu ludzi przez nich straciło pracę, ile drobnych firm i sklepów upadło to wściekam się , że takie z nas baranki...tak naiwnie reagujące na zmasowana reklamę. Dlaczego nie umiemy popierać rodzimego handlu, przemysłu i usług??? Czy to tak trudno sobie skojarzyć fakty, że jak wykupią nas zachodnie sieci to będziemy już wszyscy jak parobcy u panów pracować... np. na kasach, wózkach widłowych, jako magazynierzy.. itd. Resztki klasy średniej zginą...sami się załatwimy... Dlatego , że taki w nas tkwi kosmopolityzm- ale w tym najgorszym słowa znaczeniu:( -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:11 |