IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Wielka fuszerka w Strzemieszycach
Ocena 5 V
aston
post sob, 21 maj 2011 - 08:53
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 1,404

W Strzemieszycach Wielkich, trwa obecnie remont ulicy Łuszczaka, remont jeszcze nie jest skończony, ale szykuje się wielka fuszerka i strata setek tysięcy złotych (w najlepszym wypadku), mianowicie na części drogi wszystko jest OK, ale dalej się ona zwęża:

Od tego miejsca, które zaznaczyłem ciężarówki i autobusy mają wielki problem się wyminąć, ostatnio jak jechałem to jedna musiała się zatrzymać z kołami dotykającymi krawężnika aby druga jadąc chyba 5km/h przy drugim krawężniku przejechała z jakieś 20cm od niej (licząc lusterka). na razie nie oddali całego odcinka, ale tam dalej jest łuk na którym wyminięcie się nawet przy tak małej prędkości będzie raczej niemożliwe. Wcześniej droga też byłą wąska i na łuku jeden autobus musiał zjechać na pobocze i się zatrzymać aby drugi przejechał, ale teraz postawili wysokie krawężniki, które uniemożliwiają tą operacją. Na koniec dodam, że jest miejsce na poszerzenie drogi, po jej jednej stronie jest pasek o szerokości około 2 metrów i nawet jego mała część zaadaptowana na drogę by rozwiązała problem.

Domyślam się, że ktoś z urzędu wymyślił, że zrobią nową nawierzchnię, ale nigdy tam nawet nie był i nie wiedział, ze droga jest wąska i ustawienie krawężników ją całkiem zablokuje, a wykonawca miał to .....

Pytanie co można z tym teraz zrobić, ma ktoś jakiś pomysł?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Master
post sob, 21 maj 2011 - 09:04
Post #2

FdZD

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 5

Dawno tamtędy nie jechałem, ale swego czasu pracowałem w Strzemieszycach i dobrze pamietam, że ta droga była BARDZO WĄSKA, mimo ze jest dosc powazna drogą łacząca Strzemieszyce z KAzimierzem i jezdzą po niej autobusy.

+Quote Post
aston
post sob, 21 maj 2011 - 10:52
Post #3

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 1,404

CYTAT(Master @ sob, 21 maj 2011 - 10:04) *
Dawno tamtędy nie jechałem, ale swego czasu pracowałem w Strzemieszycach i dobrze pamietam, że ta droga była BARDZO WĄSKA, mimo ze jest dosc powazna drogą łacząca Strzemieszyce z KAzimierzem i jezdzą po niej autobusy.

Tak 34 oraz 49 i całkiem sporo ciężarówek do Kazimierza jeździ i s powrotem.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:11
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza