![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Jakoś prawie nie rozmawialiśmy o historii miasta, a moze byloby to ciekawe
![]() ![]() Kawal wspanialej roboty zrobil nddg ![]() ![]() Fajna robota z tymi porownaniami: ![]() Nie wszystko wyglada lepiej niz kiedys, jak chocby fotka, ktora mamy w logo: 1928r ![]() 2005r ![]() Jest czego zalowac, nie tylko tego. Choc nic nie gwarantuje jakby te kamienice wygladaly obecnie, ale moze nie tak jak w Bedzinie ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
jacky6 - zgadzam się z Tobą. 100x ciekawiej byłoby wrzucać jakąś fotografię/pocztówkę w taki sposób, żeby było ją widać na forum i żeby dało się je z osobna komentować. Jak się okazuje na ww. przykładzie z niektórych memoriałów można wyczytać naprawdę bardzo dużo. Im więcej osób mogłoby się wypowiedzieć tym nasza wiedza o historii miejsc/osób/wydarzeń byłaby na pewno pewniejsza.
Właśnie napisałem wiadomość do ArtGii z zapytaniem czy nie zmienił zdania na temat opublikowania zdjęć na mojej stronie. Jeśli nic się nie zmieniło to w tym tygodniu fotografie wrzucę na stronę i podeślę do Ciebie link. Będziesz mógł je przejrzeć najpierw w miniaturkach a po kliknięciu duże foto. Co Ty na to? -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 19 Dołączył: sob, 12 mar 11 Nr użytkownika: 4,520 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Co Ty na to? hm, zastanawiam się... bo widać pewną zgodność - czyli prezentowanie ( np. fotografii i widokówek )na forum tak - jak się to czyni czytając gazetę - otwierasz - oglądasz - czytasz a jak się rozpędzisz - to komentujesz ... jeśli jest zgoda posiadaczy zbiorów na publikację - z zastrzeżeniem informacji o prawach posiadacza lub autora... z moich obserwacji na innych forach mam awersję do miniaturek - lecz to jest już moja subiektywna ocena... a zaś wrzutka multum fotek powoduje zagubienie się... dobrze byłoby poszczególne fotki podczas prezentacji - numerować lub tytulować w dość prosty sposób... ... generalnie - trzeba zacząć - w trakcie formowania - można proponować i dokonywać zmian... ... jak dasz próbkę - to poddamy ją testowi... ... a warto rozmawiać - piję nie tylko do tytułu pewnej "zamkniętej" audycji tv - także do naszego dnia codziennego... jeszcze żyje sporo dąbrowian mających jeszcze więcej wspomnień do przekazania, dotąd nigdzie nie publikowanych ... wielu spośród zwolna odchodzących nie umie posługiwać się netem ale zapytana słownie - odpowie co i jak pamięta... jestem bardzo młodym stażem userem ( bo niestety nie metrykalnie ) na tym forum - nie znam jeszcze pewnych opcji biuletynu na którym pracuje forum... mam na myśli choćby możliwości wstawiania fotografii do jednego postu, czasami bywają one ograniczone przez biuletyn... zresztą - zbyt duża ilość fotografii w jednym poście czyni go mało czytelnym... gdybyśmy kiedykolwiek głosowali w zakresie ilości - poparłbym minimalizm - by skupić się nad daną fotografią, wydusić z niej max wspomnień - informacji... może nawet przeciwstawić starej fotografii - nowy widok, choć jak wiadomo wiele obiektów starej Dąbrowy poszło już pod kilof... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:46 |