![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie ma to jak mądre decyzje Talehurra - dalej będziemy żyć jak na wsi - niech w ogóle nic nie budują, nie remontują itp. wkrótce zamiast powiatu miejskiego dostanie nam się powiat wiejski
Gratuluje TAL Ten post edytował kwintosz pią, 29 wrz 2006 - 23:41 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
QUOTE(klocek) Tych supermarketów już wystarczy mamy Kaulanda , 2 Lidle , LP i całą sieć Plusów i Biedronek oraz 1 Real .
Dokładnie. A ja powiem więcej - cała polityka budowy hiper- i supermarketów jest u nas do d***. IMO powinno to wyglądać tak: - jeden tani [czyli Lidl czy LP, w których nie ma markowych produktów, są za to taniutkie produkty 'firmowe'] supermarket na np. 50k ludków [no tutaj strzelam, trzebaby to dokładnie obadać] - jeden 'normalny' [czyli oferujący produkty również 'markowe'] na np. 50k ludków [jw.] - jeden hipermarket/centrum handlowe na np. 100k ludków [jw.]. I tak to powinno wyglądać - miasto decyduje co chce mieć, gdzie po czym oferuje miejscówki w uczciwych przetargach stawiając odpowiednie warunki [tak, tak! to my powinniśmy stawiać warunki! np. przetarg na tani market tam i tam albo hipermarket o określonych parametrach] i niech wygra lepszy. A tak to każdy sobie stawia co i gdzie chce [kwestia kwoty, którą trzeba posmarować], tu mamy pełno lidlów a znowu w innej dzielnicy nie ma nic itd. itp. Ja generalnie jestem przeciwnikiem wszelkich -marketów ale skoro wiem, że muszą one być to przynajmniej na takich warunkach jakie sami chcemy... W kwestii samego Geanta nawet mi się nie chce wypowiadać, bo uważam pomysł stawiania centrum handlowego w samym centrum dużego było nie było jak na polskie warunki miasta za poroniony. Tu to powinien właśnie stanąć 'pentagon', siedziby firm powinny tu mieć miejsce a nie sklep! Bo tak to pogłębia się fakt braku centrum z prawdziwego zdarzenia w DG... Ufff... ale się napisałem... Ale naprawdę denerwuje mnie nasze polskie podejście - zero planu, wszystko jak i gdzie popadnie, wszystko 'z innej parafii'. A za nim cokolwiek zacznie się robić należy sporządzić dokładny plan i to dalekosiężny i niego się trzymać. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 16:22 |