![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: śro, 07 mar 07 Nr użytkownika: 537 ![]() |
Zapraszam do nowej restauracji w DG przy ul. Sobieskiego. Będzie można w końcu smacznie zjeść w naszym mieście
![]() ![]() Oto MENU:http://www.facebook.com/RestauracjaKleopat...p;ref=fbx_albumhttp://www.facebook.com/RestauracjaKleopat...147201808635902 Ten post edytował Lanzarote czw, 26 sie 2010 - 13:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: pią, 22 gru 06 Nr użytkownika: 381 Płeć: Kobieta ![]() |
Moim zdaniem to brak im reklamy. Jakbym nie wiedziała z forum, ze jest taka restauracja to w ogóle by mi nie przyszło do głowy, że tam może coś takiego być. Przede wszystkim przydałby się jakiś dobry szyld od strony ulicy.
Aaaa... i co do nowych restauracji to na Wojska Polskiego, na wysokości salonu fiata powstaje jakaś restauracja o nazwie Origami z kuchnią japońską, sushi idt. zobaczymy co to będzie ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: czw, 07 maj 09 Nr użytkownika: 3,314 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie ma ludzi w resteuracjach bo o takiej tu mowa Kleopatra bo poprostu ludzie kasy nie mają zarobki w granicach 1400-1600zł netto w regionie Dąbrowy -Sosnowca to co tu sie dziwić i za harówkę to nie dziwne że ludzie każdy grosz przeliczają a czynsze i opłąty są u nas naprawdę spore jak na taką mieścinę o samej wodzie nie wspomnę masakra na skalę europy ceny a w kranie syf i chlor
Oczywiście byłem w Kleopatrze z znajomym dwie szarmy + dwa piwka z rachunkiem wyszliśmy ponad 48zł a powiem szczerze że nie najadłem się nie było sytości skład talerza no powiem szczerze dzieląc na trzy części frytki surówka mięso coś ala kebabowe to surówka dochodziła do połowy talerza a mięso i frytki reszta oczywisice smaczne ładnie podane i miła obsługa ale to nie wszystko potrawa jak dlamnie ważniejsza jest i koszt końcowy u kolegi to samo proporcie. Zaznaczam iż byłem w Sfinksie i podobnych knajpach w takim stylu powiedzmy replikach w paru częściach polski i za 40zł na dwie osoby najadłem się tak ze nie mogłem już na jedzenie patrzeć a nawet zostało. Porównując z naszej okolicy np: Talerz kebaba koło Pubu Cantry "dla znanych Turek" za 15 zł mega wyżerka mięcha i frytek i dwie lub trzy rodzaje surówki ( nie pamiętam dokąłdnie) to słabo jest co porównywać z Kleopatrą, sam talerz większy a mieso połowa talerza frytki + rodzaje surówek reszta Ogólnie dla zwykłego Dąbrowianina zarabiającego śmieszne pieniądze w obozach pracy Brembo Sant Gobein i reszcie renomowanych tylko z nazwy firmach to wydatek ponad 45zł za dwie osoby za jedno jedzonko i piwko 1szt to nie jest tak mało |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 108 Dołączył: pią, 06 kwi 07 Nr użytkownika: 666 ![]() |
Oczywiście byłem w Kleopatrze z znajomym dwie szarmy + dwa piwka z rachunkiem wyszliśmy ponad 48zł a powiem szczerze że nie najadłem się nie było sytości skład talerza no powiem szczerze dzieląc na trzy części frytki surówka mięso coś ala kebabowe to surówka dochodziła do połowy talerza a mięso i frytki reszta oczywisice smaczne ładnie podane i miła obsługa ale to nie wszystko potrawa jak dlamnie ważniejsza jest i koszt końcowy u kolegi to samo proporcie. Porównując z naszej okolicy np: Talerz kebaba koło Pubu Cantry "dla znanych Turek" za 15 zł mega wyżerka mięcha i frytek i dwie lub trzy rodzaje surówki ( nie pamiętam dokąłdnie) to słabo jest co porównywać z Kleopatrą, sam talerz większy a mieso połowa talerza frytki + rodzaje surówek reszta Ogólnie dla zwykłego Dąbrowianina zarabiającego śmieszne pieniądze w obozach pracy Brembo Sant Gobein i reszcie renomowanych tylko z nazwy firmach to wydatek ponad 45zł za dwie osoby za jedno jedzonko i piwko 1szt to nie jest tak mało Niestety Twoja wypowiedź nie jest dla mnie obiektywną odpowiedzią na moje pytanie : po pierwsze mylisz pojęcia i porównujesz restaurację do zwykłej kebabowni ( w niemczech to najtańsze miejsce na "wyżerkę" lichej jakości-prowadzonej przez turków). Po drugie nie zwracasz uwagi na jakośc jedzenia które w siebie wkladasz- porównaj sobie pociętą karkówkę ze składem "mięsa" od turasów. Po trzecie i najważniejsze (przykro mi to pisać ale mam nadzieję, że sie nie obrazisz) jeżeli dla Ciebie rachunek w restauracji za dwa dania i dwa piwa w wysokości 50złotych jest trudny do zaakceptowania to długo jeszcze będziesz mylił bary mleczne/jadłodajnie z restauracjami. pozdrawiam i bez napinki ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:06 |