![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 168 Dołączył: pon, 27 mar 06 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 196 Płeć: Kobieta ![]() |
Czy ktoś orientuje się, czy z Katowic można dostać się do D.G centrum później po 23.30 [oprócz 27],bo nieciekawie wygląda sprawa połączeń?
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 11 Dołączył: nie, 06 sty 08 Nr użytkownika: 1,014 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wydaje mi się, że o bezpośrednie połączenie będzie trudno, nieraz kombinowałem już coś z PKP i PKS, ale bez powodzenia, ze swojej strony mogę podpowiedzieć (ale nie polecić) wypraktykowane przeze mnie połączenie, niestety dość uciążliwe:
1) przejazd autobusem nocnym 908N relacji Katowice Piotra Skargi -> Sosnowiec Dworzec PKP (kurs 1.40) 2) wymuszone przeczekanie około 45 minut w pasażu PKP w Sosnowcu (całodobowo czynne monitorowane kasy biletowe) w oczekiwaniu na tramwaj T15 relacji Sosnowiec PKP -> Zagórze Pętla (kurs 2.49) 3) przejście piechotą odcinka od pętli do przystanku autobusowego na Mecu, stamtąd przejazd autobusem linii 903 (kurs 3.15), wiozącym zwyczajowo kierowców PKM (należy pamiętać, że chcąc dostać się do DG Centrum, trzeba wysiąść na Alei Róż i przejść się ten kawałek, bo dalej pruje prosto przez Reden, Manhattan na zajezdnię). Powyższa konfiguracja obowiązuje codziennie, o niebo lepiej jest w weekendy, gdy obowiązują kursy linii 908N relacji Katowice Skargi -> Sosnowiec UM, skomunikowane na końcu trasy z rozpoczynającą tam kurs do DG Centrum linią 902N. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 8 Dołączył: wto, 01 mar 11 Nr użytkownika: 4,496 Płeć: Mężczyzna ![]() |
z tego co mi wiadomo to bezpośredniego nie ma
Wydaje mi się, że o bezpośrednie połączenie będzie trudno, nieraz kombinowałem już coś z PKP i PKS, ale bez powodzenia, ze swojej strony mogę podpowiedzieć (ale nie polecić) wypraktykowane przeze mnie połączenie, niestety dość uciążliwe: 1) przejazd autobusem nocnym 908N relacji Katowice Piotra Skargi -> Sosnowiec Dworzec PKP (kurs 1.40) 2) wymuszone przeczekanie około 45 minut w pasażu PKP w Sosnowcu (całodobowo czynne monitorowane kasy biletowe) w oczekiwaniu na tramwaj T15 relacji Sosnowiec PKP -> Zagórze Pętla (kurs 2.49) 3) przejście piechotą odcinka od pętli do przystanku autobusowego na Mecu, stamtąd przejazd autobusem linii 903 (kurs 3.15), wiozącym zwyczajowo kierowców PKM (należy pamiętać, że chcąc dostać się do DG Centrum, trzeba wysiąść na Alei Róż i przejść się ten kawałek, bo dalej pruje prosto przez Reden, Manhattan na zajezdnię). Powyższa konfiguracja obowiązuje codziennie, o niebo lepiej jest w weekendy, gdy obowiązują kursy linii 908N relacji Katowice Skargi -> Sosnowiec UM, skomunikowane na końcu trasy z rozpoczynającą tam kurs do DG Centrum linią 902N. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:16 |