![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: pon, 07 lut 11 Nr użytkownika: 4,433 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam,
Nie wiem czy wcześniej ktoś podjał ten wątek, ja nie mogę takiego znależść na forum a myślę, ze jest to ważne zagadnienie dla wielu mieszkańców DG (i nie tylko DG). Jakie szkoły mamy?? Jakie polecamy?? Jakie odradzamy?? Najlepsi nauczyciele Najgorsi nauczyciele Zajęcia pozalekcyjne Świtlica prosze o propozycje podtematów Ten post edytował agrest śro, 23 lut 2011 - 10:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: pon, 07 lut 11 Nr użytkownika: 4,433 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja w tamtym roku z małżonką zdecydowałem że edukację szkolą nasze dziecko rozpocznie w SP 20. W szkole są tylko klasy 1-6, nauka na 1 zmianę, jest basen i wiele zajęć pozalekcyjnych, łącznie z gimnastyką korekcyjną. Te czynniki zdecydowały, że wybraliśmy 20-kę. Początek zapowiadał się dobrze, jednak po pół roku nasze odczucia były mieszane. Większość zajęć pozalekcyjnych jest w takich godzinach, że nie mozna z nich skorzystać a przedewszystkim system oceniania (stopnie od 1 do 6). W ciągu pierwszych dwóch tygodni po feriach dziecko, przypominam 1 klasa otrzymało jakieś 6 czy siedem ocen. I to większość ponizej 3 !!! A i z jedynkami nauczyciele nie maja skrupułów. np. za brak stroju albo za brak zadania domowego. Nasze dziecko jest trudne, ale w tej chwili całkowicie zdemotywowane do nauki, bo ciągle jest źle, ciagłe pretensje, brak jakichkolwiek pochwał ze strony nauczyciela. Może ja się mylę ale wydaje mi się, że w 1 klasie system oceniania powinien być opisowy i powinno się maksymalnie motywować dzieci, chwalić nawet za najmniejsze postępy. A do tego wszystkiego wychowawca nie ma ochoty i czasu rozmawiać z rodzicami w innym czasie niż wywiadówka. Czy Wy macie podobne problemy??
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 00:14 |