![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: czw, 07 maj 09 Nr użytkownika: 3,314 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam apeluje do władzy rządzącej o utworzenie wkońcu połączenia bezpośredniego do Szpitala Górniczego lub mediacje z KZK GOP w imieniu obywateli D.G
Sytuacja obecna wyglada następująco nie ma połączenia bezpośredniego autobusowego z Szpitalem Wojewódzkim i największym w Naszym Regionie, znajduje się on blisko naszego miasta a komunikacja obecnie wyglada tak z nim że by sie dostać do Szpitala trzeba jechać tramwajem i piechotą pod górę polecam niezły wysiłek bardzo podgórke smile2.gif lub połączenie tramwaj + 20-35 min czekania na autobus przesiadki smile2.gif brak połaczenia bezpośredniego WSTYD 21 wiek. ![]() Argumenty za utworzeniem połączenia bezpośredniego Dąbrowa Górnicza- Szpital Górniczy Wojewódzki: - wiele osób z Dąbrowy pracuje w Szpitalu Górniczym i dojeżdża do pracy bardzo utrudniony dojazd - z miast takich jak katowice piekary będzin sosnowiec mysłowice bzpośrednie połączenia są u nas Brak - wiele osób leczy się jezdzi na badania do tego szpitala ponieważ jest to najwiekszy szpital specjalistyczny w regionie i sama obsługa oraz zakres leczenia jest nie do porównanai z Dąbroskim Szpitalem - wiele osób odwiedzających chorych z Dąbrowy maja utrudniony dojazd - największy szpital leżący w bliskim połozeniu z Dąbrową Górniczą a brak komunikacyjnego połaczenia - duża ludzi korzystajaca z połączenia bezpośredniego zapewniona -wiele innych PROSZE O WPISY OSÓB KTÓRE POPIERAJA MÓJ APEL DO WŁADZY I PRZEDSTAWICIELI KZK GOP ZAPRASZAM DO DZIAŁU NASZE SPRAWY TAM JEST SONDA DO GŁOSOWANIA ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Urzędnicy nie pochodzą z wyborów. Radni nie otrzymują pensji. Takie szczególiki ![]() Wymaganie realizacji programu wyborczego przy jednoczesnym nie pójściu na wybory jest dla mnie co najmniej dziwne. Tak, wiem, że Ty nie chodzisz na wybory, nie lubisz polityki a przy tym wymagasz, żeby było Ci dobrze ![]() 1) Dla mnie urzędnik to także radny i prezydent miasta, w uproszczeniu. Radni nie otrzymują pensji co nie oznacza, że nie otrzymują pieniędzy od podatników. 2) Mimo, że nie wybieram to jednak mam prawo wymagać spełnienia obietnic wyborczych przez wybranych ponieważ jestem mieszkańcem tego miasta a ci ludzie - czy tego chcę czy nie - są moimi reprezentantami. Oni też muszą pamiętać, że reprezentują nie tylko tę grupę, która konkretnie na nich oddała swój głos. 3) Chcę żeby mi było dobrze ale uważam, że żaden z kandydatów nie jest mi w stanie tego zapewnić to co mam zrobić? Nawet pomijając, że żaden polityk i tak nie realizuje obietnic wyborczych, to niczyje obietnice nie były zgodne z moimi oczekiwaniami... Pewnie nawet nie był na wyborach a wymaga ![]() A co ma piernik do wiatraka? Czy byłem czy nie na wyborach to i tak pensja urzędników leci m.in. z mojego portfela i mam święte prawo wymagać jak każdy pracodawca... Pomijając kwestie, które wymienił Kamil_, to jako pracodawca nie byłeś na walnym zebraniu, na którym były wybierane kierunki rozwoju przedsiębiorstwa. Jako pracodawca masz prawo wymagać, aby były realizowane przedstawione i przegłosowane tam pomysły ![]() Złe porównanie. Jako kierownik mam pracowników nie tylko z bezpośredniej rekrutacji, w której uczestniczę ale także przesuniętych z innych działów czy wybranych przez innych kierowników. Mam jednak prawo od nich wymagać tak samo jak od zatrudnionych przez siebie. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pewnie nawet nie był na wyborach a wymaga ![]() A co ma piernik do wiatraka? Czy byłem czy nie na wyborach to i tak pensja urzędników leci m.in. z mojego portfela i mam święte prawo wymagać jak każdy pracodawca... Pomijając kwestie, które wymienił Kamil_, to jako pracodawca nie byłeś na walnym zebraniu, na którym były wybierane kierunki rozwoju przedsiębiorstwa. Jako pracodawca masz prawo wymagać, aby były realizowane przedstawione i przegłosowane tam pomysły ![]() Złe porównanie. Jako kierownik mam pracowników nie tylko z bezpośredniej rekrutacji, w której uczestniczę ale także przesuniętych z innych działów czy wybranych przez innych kierowników. Mam jednak prawo od nich wymagać tak samo jak od zatrudnionych przez siebie. Bardzo dobre porównanie - w tym wypadku nie jesteś kierownikiem tego czy innego działu - jesteś pracodawcą jak sam stwierdziłeś ![]() Wiem, że na ten temat mamy całkiem odmienne zdanie, bo "spieraliśmy" się prawie o to samo w innym wątku ![]() Ten post edytował Mały77 nie, 13 lut 2011 - 17:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Wiem, że na ten temat mamy całkiem odmienne zdanie, bo "spieraliśmy" się prawie o to samo w innym wątku ![]() Tak, ale... Nie mogę się zgodzić np. żeby obietnice wyborcze Pani Pasternak czy Pana Juroffa nie były spełniane kosztem utworzenia połączenia ze szpitalem lub jakiegokolwiek innego projektu. Z tym się zgadzam, i przyznam Ci rację, że nie mogę oczekiwać, że ci państwo będą robić coś czego bym chciał a czego nie obiecywali, mnie natomiast chodzi o to, by te swoje obietnice spełnili, w sumie wszyscy kandydaci mają na swoich plakatach jeden cel: wszystkim nam będzie dobrze jeżeli ich wybierzemy, różnią się tylko pomysłem (lub jego brakiem) na dojście to stanu powszechnej szczęśliwości, mnie tymczasem wsio rawno jak - byleby osiągnęli obiecane efekty. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wiem, że na ten temat mamy całkiem odmienne zdanie, bo "spieraliśmy" się prawie o to samo w innym wątku ![]() Tak, ale... Nie mogę się zgodzić np. żeby obietnice wyborcze Pani Pasternak czy Pana Juroffa nie były spełniane kosztem utworzenia połączenia ze szpitalem lub jakiegokolwiek innego projektu. Z tym się zgadzam, i przyznam Ci rację, że nie mogę oczekiwać, że ci państwo będą robić coś czego bym chciał a czego nie obiecywali, mnie natomiast chodzi o to, by te swoje obietnice spełnili, w sumie wszyscy kandydaci mają na swoich plakatach jeden cel: wszystkim nam będzie dobrze jeżeli ich wybierzemy, różnią się tylko pomysłem (lub jego brakiem) na dojście to stanu powszechnej szczęśliwości, mnie tymczasem wsio rawno jak - byleby osiągnęli obiecane efekty. Dlatego trzeba działać tak jak autor wątku muminkubora - iść do Pana Jurofa, Podrazy, Paska i innych wybranych z ich ulotką wyborczą i żądać, aby wywiązali się z tego co obiecali. A ludzi tych rozlicza się co kilka lat przy urnach wyborczych. Niestety demokracja tak działa i nic na to nie poradzimy. Dobry przykład dał Prezydent Podraza przez swoje spotkania z ludźmi na prawie każdym osiedlu - każdy mógł przyjść, zadać pytanie, zapytać dlaczego tak a nie inaczej to jest robione itp. Tylko zainteresowanie u ludzi było raczej kiepskie ![]() A z drugiej strony chciałbym zobaczyć te wszystkie parkingi wielopoziomowe na każdym osiedlu wybudowane prze z Pana Stachowicza ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:44 |