![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
CO MYŚLICIE O POMYŚLE LIKWIDACJI KOMISARIATU W ZĄBKOWICACH I STRZEMIESZYCACH --- CZY SĄ ONE POTRZEBNE --- OBYDWIE TE PLACÓWKI MIAŁY BYC ZLIKWIDOWANE LECZ PO PROTESTACH ZOSTAŁTY UTRZYMANE --- MOIM ZDANIEM KOMISARIATY TE TYLKO TWORZĄ IZLUZORYCZNE POCZUCIE BEZPIECZEĄSTWA --- TRZEBA WYDAWAĆ OGROMNE PIENIĄDZE NA PRĄD OGRZEWANIE I DROBNE REMONTY BO TO STRASZNIE ZANIEDBANE BUDYNKI --- NO A POZA TYM JESZCE TRZEBA UTRZYMYWAĆ KILUNASTU POLICJANTÓW KTÓRZY ZAMIAST PATROLOWAĆ ULICE PILNUJĄ KOMISARIATU --- NO NIE WSPOMNE ŻE SĄ TO TEŻ MIEJSCA GDZIE POLICJANCI KTÓRZY POWINNI PATROLOWAĆ ULICE PRZESIADUJĄ PIJĄC SOBIE WZMACNIANĄ KAWKE --- ZA ZAOSZCZEDZONE PIENIĄDZE MOZNA BY BYŁO NA KAŻDEJ ZMIANIE WYSŁAĆ PO 2 NAWET 4 RADIOWOZY WIĘCEJ DO PATROLOWANIA ULIC --- A JEŚLI MIESZKAĄCY CHCĄ TAK UTRZYMAĆ KOMISARIATY TO CZEMU POLICJA NIE WYNAJMIE 2 MAŁYCH 2 POKOJOWYCH POMIESZCZEĄ ZAMIAST WIELKICH BUDYNKÓW ( NP W JAKIMŚ BLOKU --- JAK DOBRZE BY POSZŁO TO NAWET SPÓDZIELNIA BY CZYNSZU NIE POBIERAŁA BO CHCIAŁABY MIEĆ KOMISARIAT NA SWOIM TERENIE )
Ten post edytował kwintosz pon, 23 paź 2006 - 21:50 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
A tak na marginesie, nie wiem czy kogoś to interesowało albo ktoś tego szukał lub do tego dotarł. Czy wiecie może jakie i ile jednostek straży pożarnej brało udział w niedawnej akcji ratowniczej na terenie MTK? Czy wogule można takie rzeczy sprawdzić, ile jednostek skąd było? Interesowała by mnie także, raczej z ciekawości, liczba osób poszkodowanych które trafiły do szpitala w Dąbrowie, bo wiem że miały być tu także kierowane. Macie racje jednostki z DG są jednymi z najlepiej wyposażonych jednostek w woj. śląskim, jeśli nie najlepszymi. Kiedyś wspomniany wóz do ratownictwa drogowego, był najlepszy w województwie, nie wiem jak sytuacja wygląda obecnie.
Na następny dzień po katastrofie, zastanawiałem się czy brały udział także w tej akcji jednostki z Dąbrowy. Dlatego też przysiadłem 1 dzień przed tv i wypatrywałem naszych jednostek w różnych relacjach tv. Udało mi się dostrzec (po godle na drzwiach a także kształtach) o ile się nie myle, właśnie ten ów wóz ratownictwa drogowego. Jestem ciekaw czy jeszcze jakieś inne jednostki brały udział w tej akcji, może ktoś ma jakieś info? A tak wogule, nie wiem czy zwróciliście uwagę że Straż Pożarna jest jedyną służbą mundurową w Polsce do której nie można mieć większych zastrzeżeń. Mają sprzęt na jakich ich stać a wiemy jak to z tym jest w Polsce, mimo to potrafią robić cuda. Podziwiam tych ludzi, ich profesjonalizm, odwagę i chęć niesienia bezinteresownie pomocy innym. Nigdy z nimi nie było problemu, afer itp. Nie mówie tego pod wpływem ostatnich wydarzeń lecz pod wpływem własnych doświadczeń (wypadek samochodowy) i obserwacji. Gdyby wszystkie polskie służby były równie dobre jak Straż Pożarna, moglibyśmy czuć się bezpiecznie. A niestety jest jak jest.. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:40 |