![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jade sobie dzisiaj tramwajem i ku mojemu zdziweniu drogowcy zamkneli droge od swiatel na redenie do ronda na merkurym, zerwane jest pare cm. asfaltu i beda klasc nowy. Ruch puscili "pod prad" . Widac ze pomysleli nad tym kiedy zamknac ten kawalek drogi, wiadomo w sobote nie ma takiego ruchu jak w tygodniu. Mam nadzieje ze asfalt dobrze poloza bo inaczej za 3miechy znowu beda kolejny
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 414 Dołączył: pią, 18 cze 04 Skąd: Miner's Oak Forest City Nr użytkownika: 102 Płeć: Mężczyzna ![]() |
:)+--> QUOTE(:)) [quote=[img]http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/grafika/lgDZ.gif[/img]]
BÄ�dzie bezpieczniej Czwartek, 24 listopada 2005r. — Przez jezdniÄ� do sanktuarium, parku i PZU przechodzi tamtÄ�dy bardzo duŻo osÓb. Kierowcy jednak nie zwalniajÄ� na tym odcinku jezdni i jest to spore zagroŻenie dla przechodniÓw — stwierdziĹ� Wojciech Sobczyk, naczelnik WydziaĹ�u Urbanistyki i Architektury UM. — Dotychczasowa forma sygnalizacji rzeczywiĹ�cie nie speĹ�nia wymogÓw. MieliĹ�my zgĹ�oszenia tego problemu, dlatego bÄ�dziemy siÄ� staraÄ� go rozwiÄ�zaÄ�. JeĹ�li tylko bÄ�dzie to moŻliwe, pojawi siÄ� tam sygnalizator, ktÓry umoŻliwi wĹ�Ä�czanie czerwonego Ĺ�wiatĹ�a dla kierowcÓw — zapowiada wiceprezydent miasta, Marian NierychĹ�y. (pas) - Dziennik Zachodni [/quote] to na przejsciu, a na skrzyzowaniu z Augustynika co chwile jakies stluczki. Nie wiem jak oni chca tam zrobic sygnalizator tylko dla przejscia dla pieszych bo wtedy w strone centrum samochody beda blokowaly wyjazd z ul Augystynika. Sygnalizacja musialaby stanac przed skrzyzowaniem, albo trzeba bedzie przeniesc przejscie w inne miejsce[/quote] Wydaje mi się, że rozpoczęto przygotowania do przebudowy skrzyżowania Augustynika z Królowej Jadwigi. Zostały dzisiaj wycięte drzewa, rosnące po prawej (patrząc w stronę Królowej J) stronie ulicy. Czyżby miał tu powstać pas do skrętu w prawo? A może ulica zostanie trochę poszerzona? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:38 |