![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Sondę czas rozpocząć
Ten post edytował Hator pon, 22 lis 2010 - 22:17 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
pozwole przerwac wam dyskusje i narzucic nast. tematy do dyskusji
1 komu bardziej pomoze nizsza frekwencja (bo taka zapewne bedzie)... 2 czy nie lepiej wybrac mniejsze zlo niz biernie przygladac sie wydarzeniom (to tak a propo osob niezdecydowanych/wahajacych sie czy glosowac...) ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
pozwole przerwac wam dyskusje i narzucic nast. tematy do dyskusji 1 komu bardziej pomoze nizsza frekwencja (bo taka zapewne bedzie)... 2 czy nie lepiej wybrac mniejsze zlo niz biernie przygladac sie wydarzeniom (to tak a propo osob niezdecydowanych/wahajacych sie czy glosowac...)? 1. Pomoże SLD - jak zwykle w Dąbrowie. Fascynacja PO już minęła. 2. Po prostu trzeba pomyślec 2min, pójść na wybory i wybrać cokolwiek. A nie potem pomstować, że złodzieje rzondzom i kradnom. Pamiętajmy, że Podraza dostał w I turze poparcie ledwo 16% wyborców. Stachowicz - 9%. 50tyś ludzi zostało w domu. ![]() Ten post edytował bzenek pią, 26 lis 2010 - 12:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
2. Po prostu trzeba pomyślec 2min, pójść na wybory i wybrać cokolwiek. A nie potem pomstować, że złodzieje rzondzom i kradnom. Bardzo mądra rada, wybrać cokolwiek. Mniejsze zło to dalej zło. Jak ci dadzą wybór: obciąć ci palec czy nogę to też będziesz wybierać czy się wstrzymasz? Zresztą jeśli "rzondzom" złodzieje i "kradnom" (i "pijom" bo każdy złodziej to pijak ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
2. Po prostu trzeba pomyślec 2min, pójść na wybory i wybrać cokolwiek. A nie potem pomstować, że złodzieje rzondzom i kradnom. Bardzo mądra rada, wybrać cokolwiek. Mniejsze zło to dalej zło. Jak ci dadzą wybór: obciąć ci palec czy nogę to też będziesz wybierać czy się wstrzymasz? Zresztą jeśli "rzondzom" złodzieje i "kradnom" (i "pijom" bo każdy złodziej to pijak ![]() vacu , ale tak czy siak ktos zostanie wybrany, lepiej wybrac mniejsze zło niz nie gosowac wogole, gdyz nie głosując ,wieksze zlo ma wieksze szanse na wygrana ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
2. Po prostu trzeba pomyślec 2min, pójść na wybory i wybrać cokolwiek. A nie potem pomstować, że złodzieje rzondzom i kradnom. Bardzo mądra rada, wybrać cokolwiek. Mniejsze zło to dalej zło. Jak ci dadzą wybór: obciąć ci palec czy nogę to też będziesz wybierać czy się wstrzymasz? Zresztą jeśli "rzondzom" złodzieje i "kradnom" (i "pijom" bo każdy złodziej to pijak ![]() vacu , ale tak czy siak ktos zostanie wybrany, lepiej wybrac mniejsze zło niz nie gosowac wogole, gdyz nie głosując ,wieksze zlo ma wieksze szanse na wygrana ![]() Nie zgadzam się. Oddając na kogoś głos nie wrzucam kartki ot tak anonimowo ale daję mandat tej osobie do reprezentowania mnie we władzach. Może taka osoba powiedzieć śmiało, że ma moje poparcie, ja mogę powiedzieć, że ona mnie reprezentuje. Oddając głos na mniejsze zło ta idea się sypie, bo nie zgadzam się z tym, na kogo głosuję ale daję mu prawo do reprezentowania mnie. On może czuć się jako mój reprezentant - i ma do tego prawo, w końcu dostał mój głos, ale tak naprawdę się z nim nie zgadzam, to całkowicie bez sensu. Dla mnie to dziwne, że nikt tego nie rozumie w ten sposób, robione są tylko kalkulacje polityczne a z kolei w tych pojedynczy głos ma małe znaczenie... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 119 Dołączył: śro, 05 sie 09 Skąd: DG Nr użytkownika: 3,404 Płeć: Kobieta ![]() |
Dla mnie to dziwne, że nikt tego nie rozumie w ten sposób, robione są tylko kalkulacje polityczne a z kolei w tych pojedynczy głos ma małe znaczenie... bo i tak w praktyce pusta kartka, okaże się kartką z krzyżykiem ![]() W tej sytuacji proponuję umieścić na karcie stosowna adnotację w stylu: uwaga ta karta ma zostać pusta, ten głos jest niewazny itp:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:05 |