![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() kooperatysta ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 25 Dołączył: czw, 02 lut 06 Skąd: Gliwice - os. Obrońców Pokoju Nr użytkownika: 181 Płeć: Mężczyzna GG: 12886405 Skype: spl908455 Tlen: henryk_moscibrodzki ![]() |
Jest coś takiego jak spółdzielczość socjalna.
W Polsce jest bezrobocie, i coś z tym trzeba zrobić. Ruch - w pierwszej kolejności - należy do samych zainteresowanych (czyli bezrobotnych), ponieważ władza - na takie sprawy - nie ma czasu. Proponuję przeczytać ciekawy referat - prof. dr hab. Zofia Chyra-Rolicz - "Spółdzielczość w aktywizacji dyskryminowanych grup społecznych w krajach wysoko rozwiniętych". Na zachodzie nastała moda na spółdzielnie socjalne, również i u nas tego typu spółdzielnie zaczynają "raczkować". Może urodzi się jakaś spółdzielnia socjalna - z prawdziwego zdarzenia - w Dąbrowie Górniczej i/lub okolicy. Polecam również przemyślenia Stefana Bratkowskiego "Kilka sposobów na niemożliwość, czyli poradnik dla tych, którzy nie wiedzą, że nic się nie da zrobić" Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do dyskusji, Henryk Mościbrodzki sygnatariusz POWNAS Skype: spl908455 ============= POWNAS jest ruchem społecznym działającym na rzecz rozwoju autentycznej spółdzielczości. Ten post edytował kwintosz pon, 14 kwi 2008 - 16:27 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Mały przepraszam Cię za to co napiszę ale sądzę, że masz jakieś ograniczenia w czytaniu ze zrozumieniem. Napisałem o swych doświadczeniach w pup-em z lat 02/03. Ok to rozumiesz.
Potem odniosłem się do twojej wypowiedzi dotyczącej "uaktualniania ofert co kilka dni" i zaproponowałem swój pomysł, by nie było ofert nieaktualnych. Ty mi odpowiedziałeś czy "sprawdziłem czy pozwalają na to przepisy prawa". I teraz po raz kolejny pytam jakie przepisy tego zabraniają. Tzn. umieszczania tych ofert tylko na kilka dni, np. na 2 tygodnie. Chodzi mi o aktualne prawo, a nie przepisy sprzed kilku lat. A Ty ciągle swoje o tych przepisach z lat 02/03. Nie obchodzi mnie to! A co do moich doświadczeń z pup to "czym skorupka za młodu..." I cokolwiek by oni nie robili dla mnie zawsze to będzie banda nierobów! Odpowiadając na Twoje pytanie: nic z tym nie zrobiłem. To Wasz obowiązek a nie mój. Ja przychodząc do pup-u mam dostać aktualną ofertę. Siedzi tam ich tylu, że jeden mógłby ruszyć d... i sprawdzić aktualność ofert. No ale po co? Przynajmniej mają tablicę pełną ofert i udają, że coś robią. Mały a skoro Ty nie znasz aktualnych przepisów dotyczących pracy pup-u to świadczy tylko o pup-ie jakich 'specjalistów" zatrudniają. No bo chyba tam pracujesz skoro tak bronisz tych nierobów? Ten post edytował marcin.p sob, 06 lis 2010 - 20:51 -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 10:34 |