![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: śro, 07 mar 07 Nr użytkownika: 537 ![]() |
Zapraszam do nowej restauracji w DG przy ul. Sobieskiego. Będzie można w końcu smacznie zjeść w naszym mieście
![]() ![]() Oto MENU:http://www.facebook.com/RestauracjaKleopat...p;ref=fbx_albumhttp://www.facebook.com/RestauracjaKleopat...147201808635902 Ten post edytował Lanzarote czw, 26 sie 2010 - 13:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Skuszony reklamą wybrałem się niedawno sprawdzić, jak to wygląda w rzeczywistości
![]() Krótkie podsumowanie: 1. Obsługa - same plusy: miła, szybka i sprawna, aczkolwiek nienachalna. Miła odmiana po (na przykład) Dominium, gdzie miałem wrażenie, że przeszkadzam kelnerkom w siedzeniu. 2. Lokal + ładne wnętrze, całkiem udane kopia Sfinksa ![]() + całkiem dla niepalących (wiem, ze dla niektórych może to być minus, ale wobec tego, że w zasadzie lokal zajmuje jedno pomieszczenie, lepiej tak niż fikcja w postaci "części dla palących"); - okna - wobec takich widoków (odrapane ściany i podwórko) lepiej IMHO byłoby zasłonić okna roletami (choćby i słomianymi), byłoby przyjemniej, a światło i tak pali się cały czas; - ubikacje - czysto, schludnie, mydło i ręczniki papierowe, ale skoro i tak całość była remontowana - można było niewiele zwiększając wydatki usunąć stare futryny, dać ładniejsze kafelki i lustra nad umywalkami, a efekt byłby o wiele lepszy. 3. Jedzenie + smaczne; + spory wybór; - wielkość porcji - wyżej pisano, że są duże, no cóż - taka ilość mięsa jak tu w Sfinksie jest w shoaremce, a nie w shoarmie. Dopóki trwa promocja, można to zaakceptować, ale jeśli nie zmieni się to, kiedy będą normalne ceny - lepiej będzie pojechać do Sosnowca lub Czeladzi. Wzruszyło mnie piękne niemalże rozsmarowanie surówki na talerzu, nie pomyślałbym, ze można zrobić tak cienką warstwę ![]() - sosy - robione na majonezie (oprócz 'ostrego' pomidorowego, który mógłby być ostrzejszy), zamiast na jogurcie; - dość cienkie cappuccino (jeśli wybiorę się jeszcze raz spróbuję czarnej kawy, może po prostu trzeba czasu na naukę obsługi ekspresu ![]() - napoje tylko w małych butelkach - (może z czasem się to zmieni, dozownik do napojów nie jest chyba jakimś wielkim problemem), 4 złote za 200 ml coli to lekka przesada. Reasumując - lokal ma potencjał (zwłaszcza, że w Dąbrowie nie ma czegoś w tym stylu), ale jeśli wspominane wyżej minusy (dotyczące jedzenia) się nie zmienią - nie wróżę mu długiego życia. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:06 |