![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 39 Dołączył: pon, 29 wrz 03 Nr użytkownika: 23 ![]() |
WidzĘ, Że ten temat jeszcze nie byŁ poruszany.
Co lubicie oglĄdaĆ? Ja byŁam wczoraj na przedpremierowym pokazie Dogville. I muszĘprzyznaĆ, Że ten film wbiŁ mnie w fotel (jak zresztĄ wszystkie zrobione przez von Triera). Co prawda trzeba sobie na niego zarezerwowaĆ sporo czeasu (peŁna wersja to 3 godziny), ale warto. Von Trier po raz kolejny w swoim kpiarsko-perwesyjnym stylu pokazuje ludzkie uczucia i sŁaboŚci. ZresztĄ sam film jest niezwykŁy - montaŻ 'klatka w klatkĘ', teatralne dekoracje, narrator. WiĘc jeŚli macie ochotĘna trochĘkina zmuszajĄcego do przemyŚleĹ, to pĘdzcie do kina jak tylko bĘdzie okazja :-) Pozdrawiam Ania |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 39 Dołączył: pon, 29 wrz 03 Nr użytkownika: 23 ![]() |
Ha, a ja kino zaniedbaŁam gŁÓwnie z powodu pracy. Ostatnio prawie tam mieszkam (uroki pracy na godziny a nie na etacie). No i w zwiĄzku z tym teŻ posiŁkujĘsiĘgŁÓwnie tym, co da siĘznaleĹşĆ na eDonkeyu. KiedyŚ miaŁam nawet ambicje co do tŁumaczenia napisÓw, ale niestety z braku czasu niewiele z tego wyszŁo (nad ostatnim filmem siedzĘjuŻ 2 miesiĄc i koĹca nie widaĆ).
A co lubiĘ? Poza moim ukochanym von Trierem (ktÓry ma status Guru po wsze czasy) przerÓŻne komedie (z Misiem na czele), kino europejskie i podobnie jak Ty DOBRE kino akcji. Za to totalnie nie trawiĘfilmÓw na bazie komiksÓw czy gier. Za robienie czegoŚ takiego powinni karaĆ ![]() A propo Tarantino - widziaŁeŚ moŻe "4 pokoje"? Quentin reŻyserowaŁ tam jeden z epizodÓw. To byŁ pierwszy film, na ktÓrym w kinie pŁakaŁam ze Śmiechu. I to tak, Że nie mogŁam przestaĆ :-) Pozdrawiam serdecznie Ania |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:07 |