IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Proszę o opinie/ankieta Second-Hand
bobi
post śro, 12 maj 2010 - 14:13
Post #1

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 3,870

Witam forumowiczów, noszę się z zamiarem otwarcia sklepu second-hand z odzieżą 1 gatunku, nie zniszczoną, oryginalną, również nową z metkami, przedział cenowy 8- 60 zł. Byłaby to sprzedaż z wieszaka, rzeczy wycenione na sztuki, nie na wagę. Mam zamiar zainwestować w wygląd lokalu aby nie przypominał w niczym zwykłych szmateksów a oryginalny sklep z ładnymi ciuszkami. I tu pytanie do Was, czy taki sklep przydałby się w Dąbrowie G., ewentualnie na którym z osiedli według Was miałby rację przetrwania. (Reden, Manhattan, Gołonóg, Centrum, Mydlice?). Co myślicie o nazwie Second-Hand Vintage??
Zrobiłam mały rekonesans i na każdym osiedlu jest przynajmniej jeden Ciuszek, lecz albo straszą wyglądem, albo zapachem.

Proszę o opinie rolleyes.gif
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
vacu
post śro, 12 maj 2010 - 18:00
Post #2

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(bobi @ śro, 12 maj 2010 - 14:13) *
Witam forumowiczów, noszę się z zamiarem otwarcia sklepu second-hand z odzieżą 1 gatunku, nie zniszczoną, oryginalną, również nową z metkami, przedział cenowy 8- 60 zł. Byłaby to sprzedaż z wieszaka, rzeczy wycenione na sztuki, nie na wagę. Mam zamiar zainwestować w wygląd lokalu aby nie przypominał w niczym zwykłych szmateksów a oryginalny sklep z ładnymi ciuszkami. I tu pytanie do Was, czy taki sklep przydałby się w Dąbrowie G., ewentualnie na którym z osiedli według Was miałby rację przetrwania. (Reden, Manhattan, Gołonóg, Centrum, Mydlice?). Co myślicie o nazwie Second-Hand Vintage??

Ja powiem tak - gdzieś słyszałem, że powstają u nas s-h sprzedające niby-markową odzież z drugiej ręki, sortowaną i na wieszakach, tyle, że są to ciuchy dostępne w UK w Tesco czy innych marketach i tam nowe są może 10% droższe niż u nas w s-h. Jeżeli planujesz taki manewr to imho daruj sobie. Poza tym są dwie drogi - "grzebalnia", tyle, że tego chyba jest sporo, no i takie - nazwijmy je "ekskluzywne" wink.gif - s-h sprzedające naprawdę markową odzież w rozsądnych cenach. I ten ostatni typ pewnie swoją klientelę by znalazł.

+Quote Post
bobi
post śro, 12 maj 2010 - 19:57
Post #3

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,870

CYTAT(vacu @ śro, 12 maj 2010 - 18:00) *
CYTAT(bobi @ śro, 12 maj 2010 - 14:13) *

Ja powiem tak - gdzieś słyszałem, że powstają u nas s-h sprzedające niby-markową odzież z drugiej ręki, sortowaną i na wieszakach, tyle, że są to ciuchy dostępne w UK w Tesco czy innych marketach i tam nowe są może 10% droższe niż u nas w s-h. Jeżeli planujesz taki manewr to imho daruj sobie. Poza tym są dwie drogi - "grzebalnia", tyle, że tego chyba jest sporo, no i takie - nazwijmy je "ekskluzywne" wink.gif - s-h sprzedające naprawdę markową odzież w rozsądnych cenach. I ten ostatni typ pewnie swoją klientelę by znalazł.

Witam i dziękuję za odpowiedz. Jak pisałam ma to być sprzedaż z wieszaka czyli żadna grzebalnia:). Co do treści postu to co dla ciebie znaczy marka? Co znaczy niby-markowa odzież używana? Przecież Zara czy Bay to też marki tylko z różnych półek. Z tego co się orientuję hurtownicy odzieży używanej sprzedają właśnie towar m.in. takich marek jak New Look, Vero Moda, Atmosphere, Zara, Dorothy Perkins, itd., z tym że np. Atmosphere to marka produkowana dla sieci sklepów Primark i Penney, czyli najtańszych sieciówek, coś na kształt naszych F&F z Tesco. A Zara czy Dorothy Perkins to już troszkę wyższa półka:). Są również hurtownie z odzieżą outlet i tam można znaleźć towar z końcówek kolekcji np Adidas, Tom Taylor, Vero Moda, Stradivarius, Stefanel itd.To towar już z górnej półki. Ja w swoim sklepie jak już wspomniałam będę miała markową odzież czyli marek w/w, ale nie potargane, z plamami czy pobrudzone ale praktycznie jak nowe,a także odzież outletową czyli z metkami. Pozdrawiam

+Quote Post

Posty w temacie
bobi   Proszę o opinie/ankieta Second-Hand   śro, 12 maj 2010 - 14:13
vacu   CYTAT(bobi @ śro, 12 maj 2010 - 14:1...   śro, 12 maj 2010 - 18:00
bobi   CYTAT(vacu @ śro, 12 maj 2010 - 18:0...   śro, 12 maj 2010 - 19:57
vacu   CYTAT(bobi @ śro, 12 maj 2010 - 19:5...   śro, 12 maj 2010 - 21:01
bobi   CYTAT(vacu @ śro, 12 maj 2010 - 21:0...   czw, 13 maj 2010 - 17:10
Reaper   bobi, a może lepiej otworzyć sklep podobny do zawi...   śro, 12 maj 2010 - 23:24
bobi   CYTAT(Reaper @ śro, 12 maj 2010 - 23...   czw, 13 maj 2010 - 14:55
sowa   czemu temat jest w 2 miejscach? i toczą się dwie d...   nie, 16 maj 2010 - 20:54
xMarcinx   S-H w nazwie dla mnie dyskwalifikuje sklep, to dok...   pon, 17 maj 2010 - 20:12
bobi   CYTAT(xMarcinx @ pon, 17 maj 2010 - 20...   pon, 17 maj 2010 - 20:30
bobi   CYTAT(xMarcinx @ pon, 17 maj 2010 - 20...   wto, 18 maj 2010 - 13:20
bobi   Witam ponownie. Odświeża mim temat jednocześnie p...   czw, 27 maj 2010 - 17:26

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:32
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza