![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kogo widzicie na nastĘpce Kwacha ?? WybÓr trudny, a raczej Żaden , Mimo rÓznych minusÓw Kwasniewskiego , to nie widze polityka , ktÓry mÓgŁby go zastĄpiĆ i w miare godnie reprezentowac nasz kraj.
Obecnie zgŁosili sie Religa i Borowski. Pewnie kandydowaĆ bedĄ jeszcze Cimoszewicz, Lepper, Giertych, Rokita , KaczyĹski. BOŻE CHROĄ POLSKE!!! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 294 Dołączył: pią, 25 lut 05 Skąd: DG Nr użytkownika: 125 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Bathurst) Nie bierz tego do siebie, ale ostatnio mam dosyĆ nabuzowanych, mŁodocianych znawcow ekonomii, podpierajĄcych siĘ"autorytetami w dziedzinie ekonomii" i przyjmujĄcymi to co oni gŁoszĄ ( w zaleznoŚci od popieranej opcji politycznej lub gospodarczej) bez choĆby cienia refleksji.
stajĄ sie oni wtedy wŁaŚnie POPULISTAMI ktÓrych tak bardzo krytykujĄ. Pozdrawiam Doprawdy przygwaŻdzĄjĄca logika wywodu ![]() ![]() QUOTE(sŁownik wyrazÓw obcych) POPULIZM - gŁoszenie, lansowanie idei, zamierzeĹ politycznych, ekonomicznych i in. za pomocĄ haseŁ Łatwo trafiajĄcych do przekonania, chwytliwych, zgodnych z oczekiwaniami wiĘkszoŚci, w celu zyskania poparcia spoŁeczeĹstwa i osiĄgniĘcia przy jego pomocy wpŁywÓw lub wŁadzy
JeŚli byŁbym populistĄ i chciaŁbym Żeby moja opcja polityczna za wszelkĄ cenĘzdobyŁa wŁadzĘ, to bym mÓwiŁ, Że gdy ludzie dostanĄ wiĘcej swobody i wolnoŚci, to kaŻdy kto szuka znajdzie pracĘ, dostanie mieszkanie, samochÓd i co tam jeszcze chce (np. sŁynny zestaw kina domowego). Nie twierdzĘtak jednak i jestem od tego daleki. Stan posiadania kaŻdego normalnego i zdrowego czŁowieka, powinien zaleŻeĆ od jego kwalifikacji zawodowych, konkurencyjnoŚci na rynku pracy, ambicji i dobrze rozumianego sprytu. Bo wŁaŚnie te czynniki gwarantujĄ spoŁeczeĹstwom rozwÓj, a w dalszej kolejnoŚci determinujĄ postĘp cywilizacyjny. JeŚli zaŚ jakiŚ polityk obiecuje takie rzeczy, to chcĄc to zrealizowaĆ bĘdzie niszczyŁ wŁasne spoŁeczeĹstwo. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:30 |