![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kogo widzicie na nastĘpce Kwacha ?? WybÓr trudny, a raczej Żaden , Mimo rÓznych minusÓw Kwasniewskiego , to nie widze polityka , ktÓry mÓgŁby go zastĄpiĆ i w miare godnie reprezentowac nasz kraj.
Obecnie zgŁosili sie Religa i Borowski. Pewnie kandydowaĆ bedĄ jeszcze Cimoszewicz, Lepper, Giertych, Rokita , KaczyĹski. BOŻE CHROĄ POLSKE!!! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 294 Dołączył: pią, 25 lut 05 Skąd: DG Nr użytkownika: 125 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(olo) QUOTE(Dejmon) QUOTE(olo) QUOTE(Dejmon) Jeszcze tego brakuje, Żeby paĹstwo wtrĄcaŁo siĘw sprawy spÓŁki kontrolowanej przez prywatnego przedsiĘbiorcĘ. Komunizm juŻ byŁ i maŁo komu wyszedŁ na dobre. Czytaj no ty chŁopie ze zrozumieniem. JeŻeli sĄ jakiekolwiek wĄtpliwoŚci, a sĄ, co do tego czy prywatyzacja zostaŁa przeprowadzona prawidŁowo, to trzeba je rozwiaĆ. A moŻe jeŚli prywatny przedsiĘbiorca ukradŁ paĹstwu spÓŁkĘ, to to paĹstwo teŻ nie ma prawa siĘw to wtrĄcaĆ. Korwina trzeba rozumieĆ, a nie Ślepo powtarzaĆ, bez zrozumienia. O takich rzeczach jeŚli juŻ, to rozstrzygajĄ sĄdy a nie politycy. KaczyĹski (i jemu podobni) wypraŁ Ci gŁowĘpiĘknymi i pustymi hasŁami o sprawiedliwoŚci i teraz myŚlisz, Że bĘdzie on jak szeryf na dzikim zachodzie odwiedzaŁ prywatne spÓŁki, ktÓre kiedyŚ naleŻaŁy do skarbu paĹstwa i we wszystkich przeprowadzaŁ kontrole ![]() ![]() ![]() Na pierwszy rzut oka widaĆ chŁopcze, Że masz zerowe pojĘcie o prawie, gospodarce i w ogÓle chore podejŚcie do tematu. JeŚli paĹstwo sprzedaŁo swojĄ spÓkĘ, to dobrze wiedziaŁo za ile, na jakich zasadach i warunkach to czyni. JeŚli ktoŚ uwaŻa, Że sprzedaŻ nastĄpiŁa poniŻej rzeczywistej wartoŚci spÓŁki, to moŻe przy pomocy sĄdu pociĄgnĄĆ do odpowiedzialnoŚci tych ktÓrzy sĄ odpowiedzialni za tĄ prywatyzacjĘze strony paĹstwa, a nie prywatnego przedsiĘbiorcĘ, ktÓry zapŁaciŁ za firmĘ, spŁaciŁ jej dŁugi i w dodatku dokapitalizowaŁ. Precz z Łapami od prywatnej wŁasnoŚci! Niestety 50 lat chorego systemu sprawiŁo, Że takie juŻ jest myŚlenie wielu ludzi, ktÓrzy chcĄ, aby paĹstwo i politycy wszĘdzie wkŁadali swoje trzy grosze, bo myŚlĄ, Że dzieki temu komuŚ bĘdzie lepiej. MyŚlĄ Że prezydent i rzĄd w Warszawie wie lepiej niŻ prywatny zarzĄd firmy co zrobiĆ, aby prosperowaŁa ona efektywnie i byŁa rentowna. Gdyby faktycznie tak byŁo, to PRL istniaŁby do dziŚ, byŁby gospodarczĄ potĘgĄ i papier toaletowy nie byŁby w nim dobrem luksusowym :wink: Na pierwszy rzut to oka to widaĆ, Że podpierajĄc siĘchoĆby maleĹkĄ, wycieczkĄ osobistĄ "CHŁOPCZE" , lepiej czujesz siĘw dyskusji. To typowe dla ludzi pysznych, wyniosŁych. No cÓŻ, skoro siĘsŁucha wykŁadÓw samego Balcerowicza... Ale nie o tym. Wpis o wizycie KaczyĹskiego pod Mittalem, bo nie w Hucie przecie, byŁ prÓbĄ ironii. ByĆ moŻe maŁo czytelnĄ prÓbĄ. Moje pojmowanie KaczyĹskiego jest toŻsame z twoim. Puste gadanie, czcze socjalistyczne obietnice i nic wiĘcej. ChĘtnie bym z tobĄ pogadaŁ, ale jeŻeli piszĄc o Mittalu piszesz i w dodatku dokapitalizowaŁ. to juŻ mi siĘnie chce. Pisz swoje ekonomiczne dykteryjki, ksztaŁĆ siĘ, a jak siĘjuŻ wyksztaŁcisz i trochĘpoŻyjesz to nie bĘdziesz pisaŁ takich bredni jak napisaŁeŚ. NapisaŁeŚ JeŚli paĹstwo sprzedaŁo jakby to paĹstwo byŁo jakimŚ bezosobowym tworem, nieponoszĄcym odpowiedzialnoŚci za swoje poczynania. To nie PAĄSTWO sprzedaŁo PHS to RZĄD w imieniu PAĄSTWA dokonaŁ transakcji. I jeŻeli kolejny rzĄd uzna, Że transakcja zostaŁa przeprowadzona niezgodnie z prawem ma prawo zŁoŻyĆ doniesienie do prokuratury. Bo polityk - KaczyĹski, Tusk, Lepper etc, etc to rÓwnieŻ obywatel i nikt mu tych praw nie odebraŁ. Co do ostatniego akapitu. JeŚli chodzi o mnie, to ja akurat czekaŁem 50 lat, Żeby paĹstwo przestaŁo wkŁadaĆ swoje paluchy w tryby gospodarki. CzekaŁem rÓwnieŻ na to, Żeby do wŁadzy dobrali siĘludzie nie przesyceni ideologiĄ, dobrze przygotowani teoretycznie, ale nie przepojeni ideologiĄ. Dlatego nie chciaŁbym ŻebyŚ kiedyŚ rzĄdziŁ tym krajem. Ideolog, z ktÓrej by nie przyszedŁ strony jest najgorszym zŁem. Precz z Łapami od prywatnej wŁasnoŚci! KiedyŚ ideolodzy pisali paĹstwowej I dobra rada. Przeczytaj to sobie kilka razy i przemyŚl." Że masz zerowe pojĘcie o prawie, gospodarce i w ogÓle chore podejŚcie do tematu". Czy z kimŚ, o kim siĘma takie mniemanie, warto dalej rozmawiaĆ, myŚlĘŻe nie. Ale gdybyŚ mÓgŁ jedynie jednym sŁowem odpowiedzieĆ. Czy na Ścianach, poŚcieli , krawacie masz portrety Balcerowicza? ŁĄczĘpozdrowienia olo Moje poglĄdy wynikajĄ z rzetelnych badaĹ empirycznych nad funkcjonowaniem gospodarki przeprowadzonych przez naukowcÓw. W tych krajach gdzie wyniki tych badaĹ wziĘto pod uwagĘprzy ksztaŁtowaniu polityki gospodarczej paĹstwa panuje teraz dobrobyt. Natomiast tam gdzie zwyciĘŻa populizm i ludzie nie majĄcy cienia pojĘcia o ekonomii, dochodzi prĘdzej czy pÓĹşniej do katastrofy. JeŚli akurat jest to wszystko zbieŻne z tym, co gŁosi Korwin, Balcerowicz czy Tusk, to wŁaŚnie ci ludzie zasŁugujĄ w mojej opinii na poparcie. Żeby byŁa jasnoŚĆ - tu nie chodzi o osoby, lecz o spojrzenie na gospodarkĘ. Wybacz, Że CiĘtrochĘposzczypaŁem, ale czasami nie mogĘsiĘprzed tym powstrzymaĆ, a juŻ tym bardziej, Że przez Internet uchodzi to na sucho :wink: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:15 |