![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 22 Dołączył: śro, 25 lis 09 Nr użytkownika: 3,578 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ma ktoś jakieś ino odnośnie pp w tym sezonie ?
Wiem, że Piła 18.01.2010 grała ze stalą mielec. Zna ktoś jakieś wyniki losowania itp, itd. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 32 Dołączył: śro, 21 paź 09 Nr użytkownika: 3,509 Płeć: Mężczyzna ![]() |
SokratesDG - Podpisuje się pod Twoją opinią w 100%.
Proponuje przesłać to na ręce władz klubu - bo tu to Oni chyba nie zaglądają. Jeśli ktoś zechce wystosować jakąś petycję do władz klubu zawierającą podobną treść to chętnie pod nią się podpiszę. Od siebie dodam swoje 3 grosze: Od dłuższego czasu obserwuję różne sporty, a przede wszystkim polskich zawodników, sporty indywidualne jak i drużynowe. Jedno co przykuło moją uwagę to, że w obecnym sporcie należy zająć się nie tylko treningiem (siłowym, technicznym, zgraniem zawodników), ale również zagadnieniami psychiczno-psychologicznymi. Jak prześledzimy zmagania sportowców (nie tylko polskich) w okresie ostatnich 5-10 lat, to nie licząc drobnych przebłysków formy (jakieś dobre miejsce, jednorazowy medal), to bez mała wszyscy którzy chcą się liczyć długofalowo stosują różnego typu trening mentalny. A co z Naszymi Dziewczynami??? - jak dotąd nigdzie nie słyszałem, nigdzie nie napisano o takim treningu. Analizując kilka ostatnich meczów wyraźnie widać, że nasze Dziewczyny (oraz trener) nie radzą sobie ze stresem - i to w obu przypadkach (przy wygrywaniu i przegrywaniu). Przecież ostatni mecz z Bielskiem był do wygrania, przy wysokim prowadzeniu Dziewczyny stanęły, zaczęły myśleć "że mecz sam się wygra". A ostatnie mecze w lidze i PP? Czemu Dziewczyny odpuściły piątego seta w Łodzi? A gra w PP? Ja rozumiem, że nie da radę grać przez cały sezon + LM + PP na 100%, jakieś mecze mogą nie wyjść, zdarzają się kontuzje, ale pewien poziom (własny) KAŻDA drużyna - szczególnie z aspiracjami - powinna zachowywać przez cały czas grania. Czy władze Naszego klubu kiedykolwiek myślały o zatrudnieniu PROFESJONALNEGO PSYCHOLOGA SPORTOWEGO??? - może to byłby LEK na wszystkie bolączki zespołu, może ktoś Im doradzi taki pomysł? Trzymam kciuki za Nasze dziewczyny i wierzę, że stać Je jeszcze na coś w tym sezonie. PawBuch P.S. Pozdrawiam wszystkich "prawdziwych" sympatyków Naszego zespołu. Ten post edytował PawBuch pon, 29 mar 2010 - 08:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:13 |