![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Echhhhhh ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 512 Dołączył: wto, 05 sie 03 Skąd: LONDON Nr użytkownika: 2 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ciekaw jestem,na kogo glos oddadza nasi uzytkownicy :22:
Ja narazie nie mam mojego faworyta, gdzyz poprostu moim zdaniem nie ma ugrupowania, ktore spelnialoby swoje obietnice wyborcze, jednakze na wybory napewno pojde, bo nie chce aby wiekrzosc mialy buraki z samoobrony lub LPRu. Pamietajcie, jezeli nie pojdziecie na wybory dajecie glos na te wlasnie ugrupowania :oops: . |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 294 Dołączył: pią, 25 lut 05 Skąd: DG Nr użytkownika: 125 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Od 1989 r. w Polsce obojĘtnie jaki rzĄd z obojĘtnie jakiej partii by nie rzĄdziŁ, to strzyŻe swoich obywateli tak samo rÓwno. DziĘki temu paĹstwo czyli rzĄd ma gÓrĘpieniĘdzy dla siebie, kolesiÓw i armii urzĘdasÓw, przy pomocy ktÓrych wtyka swÓj nos, w co tylko moŻe. Z tym trzeba skoĹczyĆ. Dla mnie nie majĄ sensu jaŁowe dyskusje na temat, kto wchodzi w skŁad elektoratu SLD, LPR czy PO. Tutaj trzeba zaczĄĆ odrÓŻniaĆ to, kto chce dbaĆ przede wszystkim o interes swÓj, swojej partii i jej najbliŻszego zaplecza, od tego, kto chce poprawy sytuacji wszystkich ludzi w kraju. W kaŻdej partii sĄ ludzie szlachetni i podli - to nie ulega wĄtpliwoŚci, ale jeŚli trochĘpomyŚleĆ na temat tego wszystkiego co siĘwokÓŁ nas dzieje, to moŻna Łatwo siĘzorientowaĆ ktÓrĘdy droga.
QUOTE(Fragment programu UPR ) Ale podatki chyba nie sĄ wysokie, bo podstawowy podatek w Polsce wynosi 19%?
Tyle wynosi tylko jeden rodzaj podatku, dochodowy. RzĄdy sĄ sprytne i podatki maskujĄ. Jeden haracz nazwĄ podatkiem dochodowym, drugi skŁadkĄ na ZUS, trzeÂci akcyzĄ, czwarty cŁem, piĄty VAT-em, szÓsty abonamentem telewizyjnym... Drugie oszustwo polega na tym, Że podatki za pracownika musi przekazaĆ pracodawca, za klienta kupiec. Żeby zwykŁy czŁowiek nie wiedziaŁ, ile z jego pensji wraca do rzĄdu. Gdyby dostawaŁ na pierwszego 3000 zŁ, a drugiego dnia by mu odbierano 2200, to by siĘpoŁapaŁ. Tak samo, gdyby dostawaŁ za 20 litrÓw benzyny kwit: „40 zŁ: benzyna 12 zŁ, marŻa handlu 2 zŁ, podatki 26 zŁ”. Ten wysoki podatek na paliwa i energiĘzwiĘksza wszystkie koszty proÂdukcji, a wiĘc ceny. Gdyby go znieŚĆ, ceny by mocno spadŁy. Na obniŻce podatkÓw zyska kaŻdy. JeŚli ktoŚ siĘzainteresowaŁ, to wiĘcej pod adresem: http://pjkm.pl/editorials.php?a=view&id=31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:07 |