![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 294 Dołączył: pią, 25 lut 05 Skąd: DG Nr użytkownika: 125 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mam pytanie dotyczĄce autostrady A4 do osÓb, ktÓre niĄ jeŻdŻĄ bĄdĹş dobrze znajĄ. Do jakiej miejscowoŚci jest juŻ zbudowana? JadĄc od Katowic w stronĘGliwic dokĄd moŻna niĄ dojechaĆ? Wiem, Że da siĘniĄ dojechaĆ do wysokoŚci Wirka (Ruda ŚlĄska), bo ostatnio tam z niej zjeŻdŻaŁem. Interesuje mnie jednak najbardziej czy moŻna siĘniĄ bez problemu dostaĆ do zjazdu na drogĘnr 78 w kierunku Rybnika (na wysokoŚci Gliwic, patrz mapka)?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
tego jak beda wygladaly oplaty za przejazd A4 w GOPie nikt nigdy nie wiedzial ani nadal nie wie. Jedni chcieli na poczatku zrobic platny odcinek od Chorzowa Batorego (w strone Gliwic). Byly wielkie protesty w tym najwieksze wsrod mieszkancow Gliwic. Plany niby zmieniono i obiecano ze A4 w GOPie bedzie bezlatna. Potem znowu sie okazalo ze mimo obietnic sa budowane place pod bramki. Nastepnie powstal kolejny pomysl przebijajacy wszystko - bramki mialyby stanac juz na wezle Murckowska czyli z DK86 kolo Geanta:!: Co by to oznaczalo wszyscy wiemy oprocz pomyslodawcow - totalne zakorkowanie. Chyba ostatni pomysl to wprowadzenie darmowych biletow dla mieszkancow GOPu - tylko nie wiadomo dla ktorych, czy tylko dla tych przez ktorych miasta przebiega autostrada.
Jesli A4 w GOPie bedzie platna to spowoduje to zakorkowanie miast GOPu przez ruch tranzytowy. Przyszla DTŚ bedzie w takim przypadku calkowicie zapchana rowniez przez ruch tranzytowy oprocz lokalnego. Jak widzicie rece opadaja. Nie mozna ufac zadnym obietnicom, wszyscy chca nas okradac. Inna sprawa do bramki wpoprzek drogi nawet co kilkanascie kilometrow na naszych autostradach zamiast tylko na wjazdach/zjazdach a wpoprzek tylko gdy autostrada przechodzi z bezplatnej w platna i na odwrot. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:46 |