![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Kiedy montowali je u mnie w bloku to myŚlaŁem Że przynajmniej minimalnie zabezpieczĄ wejscie niepoŻĄdanych osÓb. OczywiŚcie wiedziaŁem Że sĄsiedzi szybko sprzedadzĄ kod wszystkim okolicznym menelom ale liczyŁem na to Że caŁkowicie obce osoby bedĄ miaŁy chociaŻ maŁy problem z pokonaniem drzwi.
A szybko siĘokazaŁo Że kod awaryjny dla sŁuŻb ratunkowych ktÓry otwiera wszystkie drzwi w lokatorze nawet dzieci w piaskownicy znajĄ. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
QUOTE([img) http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/grafika/lgDZ.gif[/img]]
Powstaje plan poprawy estetyki miasta PoniedziaŁek, 19 wrzeŚnia 2005r. WŁadze miejskie sĄ w trakcie opracowywania programu o nazwie „DĄbrowa w kwiatach i piĘknych kolorach”. Jest to program na kilka nastĘpnych lat. — Do programu zaangaŻowani zostanĄ przedstawiciele spÓŁdzielni mieszkaniowych, administratorzy osiedli, a takŻe specjaliŚci z MOPS-u i ZespoŁu SzkÓŁ Plastycznych. Chodzi nam o ciekawe zagospodarowanie przestrzeni zielonej i odnowienie budynkÓw mieszkalnych, co z pewnoŚciĄ uatrakcyjni i uczyni nasze miast bardziej przyjaznym — mÓwi Jolanta Kocjan z Biura Prasowego UM. Projekt ukoĹczony bĘdzie pod koniec wrzeŚnia i wtedy ruszy jego realizacja. ObowiĄzki zwiĄzane z aranŻacjĄ zieleni w mieŚcie przejmie WydziaŁ Gospodarki Komunalnej. Na pewno przybĘdzie drzew. — Zasadzonych zostanie okoŁo 700 drzew ozdobnych, powstanĄ rÓwnieŻ klomby kwiatowe. Te zieleĹce pojawiĄ siĘprzede wszystkim w dzielnicy GoŁonÓg oraz na osiedlach dzielnicy Mydlice — zapowiada Katarzyna Jurczak, kierowniczka Referatu Oczyszczana Miasta. WŁadze miejskie majĄ w planach takŻe stworzenie specjalnego stanowiska dla specjalisty, czyli dla plastyka miejskiego. — Plastycy dziaŁajĄ juŻ w niektÓrych miastach ZagŁĘbia i ŚlĄska. Dobrym przykŁadem jest chociaŻby Sosnowiec. DĄbrowski plastyk miejski w ramach swoich kompetencji bĘdzie zajmowaĆ siĘprzede wszystkim nadzorem nad estetykĄ miasta. ObowiĄzkÓw bĘdzie miaŁ wiele, na przykŁad bĘdzie czuwaĆ nad wyborem kolorystyki elewacji budynkÓw w naszym mieŚcie — tŁumaczy Jolanta Kocjan. Milena Nykiel - Dziennik Zachodni buahaha ![]() maja od kogo brac przyklad - miasta GOPu sa zdecydowanie najbrzydsze ze wszystkich. Jedynie ŁÓdĹş ma jeszcze podobny poziom. Na poczatek przydalby sie bardziej jakis architekt miasta a nie plastyk. To bedzie tylko takie pudrowanie tego g**** |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 13:54 |