![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,433 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 6 Płeć: Mężczyzna ![]() |
czy ktos moze rzucic jakimi fajnymi tytulami z Atarynki i Commodorca - sciagnolem sobie ostatnio emulator, ale kurcze na tym sie skonczylo bo nie pamietam fajnych tytulow w ktore mozna by pograc. :9:
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 39 Dołączył: pon, 29 wrz 03 Nr użytkownika: 23 ![]() |
Co prawda juŻ nie bardzo pamiĘtam co byŁo na AtarynkĘa co na AmigĘ, ale z takich typowo kultowych gierek krÓlowaŁy u mnie:
Montezuma (tylko do tego byŁ potrzebny kolorowy monitor - na czarno-biaŁym ni w zĄb nie byŁo widaĆ, ktÓry klucz jest czerwony, a ktÓry niebieski) Seven Cities of Gold - jako Krzysztof Kolumb kolonizowaŁo siĘnowe lĄdy Mule - gierka ekonomiczna - super :-) Archon, Prince of Persia - klasyka wspomniany tu Agent USA - geografiĘStanÓw znaŁam lepiej niŻ Polski ![]() Wszelakie wyŚcigi i zawody sportowe. ZrĘcznoŚciÓwki. PamiĘtam, Że mÓj brat cioteczny przyszedŁ kiedyŚ do mnie z rĘkawicĄ bokserskĄ, bo jedna z gierek wymagaŁa krĘcenia joystikiem w kÓŁko (w ten sposÓb siĘbiegŁo, a to byŁa jakaŚ olimpiada) i nie chciaŁ, Żeby mu siĘodcisk zrobiŁ na rĘce ![]() A w ogÓle to z mojej przygody wspominam sobotnie wypady na gieŁdĘ, kupowanie kaset, a pÓŻniej dyskietek i to oczekiwanie - wgra siĘczy nie? Pozdrawiam Ania |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:08 |