![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: śro, 06 sty 10 Nr użytkownika: 3,641 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam serdecznie,
jestem studentem 3-go roku Ekonomii na Akademii Ekonomicznej w Katowicach. W związku z realizowanym przeze mnie procesem dydaktycznym chciałbym zaczerpnąć Państwa opinii na temat rynku mieszkaniowego w Dąbrowie Górniczej. Wypełnienie ankiety znajdującej się tutaj: http://www.ankietka.pl/ankieta/33393/prefe...a-gornicza.html, zajmie Państwu 2 minuty. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Jeśli jesteście Państwo zainteresowani wynikami mojej pracy mogę je udostępnić dla Państwa po zakończeniu badań. Ten post edytował Piotr Gwóźdź śro, 06 sty 2010 - 01:05 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: śro, 06 sty 10 Nr użytkownika: 3,641 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam,
owszem, nie ma wszystkich możliwość, ponieważ dla potrzeb pracy zakres odpowiedzi został zawężony. Prowadzący ćwiczenia powiedział, że trzeba się skupić na mieszkaniach w dzielnicach dla których jest najwięcej ofert i tych które są w jak największej liczbie dostępne. Ponadto w pracy mamy badać wtórny rynek mieszkaniowy, mieszkań o pow między 50 a 70 metrów kwadratowych. Ankieta ma posłużyć tylko do określenia czy preferencje nabywców pokryją się z cenami ofertowymi( czy mieszkanie na 2 piętrze które przykładowo będzie chciało kupić najwięcej respondentów, faktycznie ma wyższą cenę od mieszkania np na 6 piętrze, itd) i czy wagi przyporządkowywane poszczególnym elementom będą takie same jak te, które uzyska się poprzez badanie matematyczne. Co do kuchni i łazienki to w założeniach pracy każde mieszkanie je posiada. Co do użycia słowa opinie, to się zgadzam, powinno być preferencje- moje niedopatrzenie i błąd. A co do stwierdzenia, że ankieta była robiona nieprzemyślanie i szybko jak najbardziej nie mogę się zgodzić, ponieważ jest to bardzo trudne, żeby zrobić taką ankietę, aby ludziom chcialo się ją wypełnić, tj. żeby była maksymalnie prosta i jak najmniej czasochłonna. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A co do stwierdzenia, że ankieta była robiona nieprzemyślanie i szybko jak najbardziej nie mogę się zgodzić, ponieważ jest to bardzo trudne, żeby zrobić taką ankietę, aby ludziom chcialo się ją wypełnić, tj. żeby była maksymalnie prosta i jak najmniej czasochłonna. Ta ankieta to nawet nie 1 semestr studiów z socjologi. Jak sie nie potrafi układać ankiet to sie ich nie robi, bo sa nie miarodajne - 4 dzielnice, kilka pięter, brak odpowiedzi trudno powiedzieć jest mi to obojętne.. itd. Co ludzie będą klikać, jak nie będzie im nic pasować? Ten post edytował xMarcinx śro, 06 sty 2010 - 19:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:19 |