![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
Mecz w sobote 28-ego listopada o godzinie 17:00
![]() To co panie i panowie 3:0 ? ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
CYTAT Mecz błędów i żenującego sędziowania - konferencja prasowa po meczu Enion Energia MKS Dąbrowa Górnicza - PTPS Piła
Agnieszka Kosmatka (kapitan PTPS Piła) : Gratuluje zespołowi z Dąbrowy wygranej. Szkoda że był to mecz wielu błędów z naszej strony jak również Dąbrowy. Myślę że dla kibiców fajnie że mecz trwał 5 setów, ale myślę że w dużej mierze zasłużyli się sędziowie ze swoimi żenującymi decyzjami a szczególnie Pani sędzina nie panowała nad tym co się działo dzisiaj . Uważam że można było rozegrać dziś mecz w zupełnie innej atmosferze, dużo spokojniej i czysta gra decydowałaby o tym kto wygrywa, a tak wyglądało to żenująco. Jeszcze raz gratuluje drużynie z Dąbrowy, był lepszy i wygrał. Magdalena Śliwa (kapitan Enion Energii MKS Dąbrowa Górnicza): Ja się bardzo cieszę z wygranej bo był to mecz zarówno dla Piły bardzo ważny i dla nas bardzo ważny. Tak jak Agnieszka wspomniała był to mecz wielu błędów własnych zwłaszcza w pierwszym i drugim secie i te sety były dość krótkie natomiast później mecz mógł się skończyć wynikiem 3:1 dla nas ale z naszej niekonsekwencji i gapiostwa w czwartym secie straciłyśmy panowanie nad grą i przegrałyśmy. Tie-Break jak zwykle bardzo nerwowy, cieszę się że pokonałyśmy nerwy i wygrałyśmy. Wojciech Lalek (trener PTPS Piła): Gratuluje zwycięstwa. Ważne punkty dla was. Cieszę się z tego 1 punktu, chociaż żal że się więcej nie udało bo mogliśmy tutaj przegrać wyżej. Popełniliśmy Dużo błędów własnych. Dąbrowie gratuluje przede wszystkim obrony dzisiaj. To co dziewczyny w polu wyprawiały decydowało o tym że te sety były przegrane przez nas wysoko. Nie znaczy że w ataku źle tylko nawet jeśli udało się zgubić blok, wyprowadzaliśmy czyste ataki to były one podbijane przez drużynę przeciwnika także to było imponujące. O sędziowaniu nie będę mówił. Zrobiliśmy bardzo dużo błędów własnych , Dąbrowa też. Dąbrowa ponad 30 my ponad 40. Szkoda ze sędziowie tą nerwową atmosferę trochę podchwycili. Gratuluje jeszcze raz i życzę sukcesów w Lidze Mistrzyń. Waldemar Kawka (trener Enion Energii MKS Dąbrowa Górnicza) : Tak jak powiedzieli moi poprzednicy, błędy decydowały o tym kto wygrywa poszczególne ataki i sety. Po meczu można powiedzieć że straciliśmy punkt chociaż przed meczem nie wydawało nam się że będziemy faworytem meczu z Piłą, ponieważ jest to zespół nieobliczalny. Ten punkt stracony to myślę że trochę na własną prośbę. Chwała zespołowi że w 5 secie się podniósł bo Piła dominowała i grała coraz lepiej. Na szczęście kroku dotrzymaliśmy i wygraliśmy tego seta. Mecz był istotny patrząc na układ tabeli, kto wygrywał lepiej się „ustawiał” przed końcem rundy. Może taki ciężki mecz jest nam potrzebny żeby dziewczyny kończyły więcej ataków na skrzydłach, szczególnie w tych ważnych momentach. Mam nadzieję że to zaprocentuje w przyszłości. inf. własna Ten post edytował Padziu nie, 29 lis 2009 - 00:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:12 |