![]() |
![]() |
Guest_kapral_* |
![]()
|
Guests ![]() |
Ostatnio namnożyło się w DG różnych pizzerii. Gdzie wg was pizza smakuje najlepiej?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 23 Dołączył: sob, 25 lis 06 Nr użytkownika: 333 ![]() |
Witam
Na wstępie zaznacze ze nie jestem związany z żadna pizzernia w DG i innym miescie i pizza to jedynie mój przysmak. Do dnia dzisiejszego za najlepsza pizzernie w DG traktowałem pizzernir Vinci. Może troche droga ale zawsze z klasą. Pizza przepyszna, wspaniały wystrój, miła obsługa. inne potrawy też wspaniałe. Byłem tam poprzednio z 10 razy i zawsze wszystko było Ok... Do dnia dzisiejszego. Przybyłem tam z małżonką około godziny 19. Ucieszony że są miejsca zasiedłem w samym końcu sali. wtedy nie myślałem że jest podejrznie mało ludzi. Był tylko zajęty jeden stolik przez dwójke małolatów którzy na zawieszonym LCDeku oglądali chyba Brzydule (nie siedze w tym wiec nie jestem pewien). Chodz nad stolikiem było ciemno siedliśmy i czekaliśmy na obsługe która zawsze zjawiała się momentalnie. Nie tym razem. Nad stolikiem było tak ciemno że nie można było nic dostrzec w menu. Po 10 min stwierdziłem że Pani nas nie zauważyła jak wpadliśmy do lokalu. Wstałem podszedłem do bufetu i poprosiłem o zapalenie światła nad stolikiem. Pani kręcąc nosem z wielką łaską zapaliła światło. Sądząc że obsługa zaraz podejdzie szybko wybraliśmy pizze jaką chcemy i napoje jakie bedziemy pić w oczekiwaniu na pieczenie. Po 20 min oczekiwania stwierdziłem że może w tym lokalu zmieniły się zasady i że jest samoobsługa. Wstałem. Podszedłem do baru. Na to pani odesłała mnie do stolika dodając że zaraz przyjdzie tylko wyjmie bagietki z pieca. wyjęła. Ale chyba było w lokalu tak dużo ludzi ( my i dwójka małolatów od brzyduli) że o nas zapomniała. pomyslałem że nie ma sie co stawiać bo kuchareczka jest nam gotowa w rewanżu w pizzy zaserwować naprzykład swoje slinotoki postanowiłem zabrać żone na inną pizze. nie bede pisał gdzie pojechaliśmy żeby nie było zaraz że jestem spokrewniony z tą pizzernia. Dodam tylko że zjadłem tam niezłą pizze i wypiłem dobre piwo marki masowej. Jestem tylko ciekawy czy Vinci nadal serwuje tak wspaniałe pizze, bagietki, sałatki jak jeszcze 1/2 roku temu. Ja straciłem tam dziś cenną godzine i nawet nikt nie raczył do mnie podejść do stolika. Pozdrawiam Puszka |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:24 |