![]() |
![]() |
![]()
|
|
KK # 38 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 524 Dołączył: pon, 26 lis 07 Nr użytkownika: 900 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zakładam taki luźny temat bo może się przydać a sam mam też pytanie do kogoś kumatego w tych sprawach ...
Czy może ktoś kompetentny wypowiedzieć się ,czy któryś z tych laptopów co są od dzisiaj w ratach 0% w media są warte uwagi ? np. ten ACER za 2190 ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja wam powiem tak - nigdy nie patrzałem na laptopa jako komputera domowego - dla mnie to troche plastikowa zabaweczka.....moze jestem staromodny albo nie znam się ale mam spore dłonie i takie coś mi zbytnio nie leży....chodzi o ergonomię pracy....co za bzdura te ekrany "glare" w "laptokach".....niby lepsze kolory, ale jakim kosztem! Jesli zrodlo swiatla znajduje sie za wami to pod pewnym kątem z ekranu robi nam się niezłe lustro......po drugie sama obsługa tegoż nie jest zbyt wygodna.....ze co ze niby na lozku mozna itp.....wiekszosc userów lapów uzywajacych go w domu odłącza baterię, i podpina zasilanie sieciowe + kabel sieciowy...i tyle z mobilności.
Komputer typu desktop jest tańszy, wygodniejszy (mozna sobie dostosowac stanowisko "pracy") oraz najczesciej posiada wiekszy monitor - dzis standardem są 22 cale....można go dowolnie konfigurować, także rozbudowa jest mniej problemowa....dobry komputer z dobrymi podzespołami (ale nie taki 4 rdzenie za 1100zł ![]() Ja obecnie posiadam stacjonarny komp - nie jest on może dziś demonem prędkości ale bez problemu odpalam wszystkie aplikacje a nawet jakbym chciał gry...właśnie tylko do gier służy mi konsola....jednak niema to jak zasiąść wygodnie w fotelu przed TV i rozkoszować się płynną animacją nie myśląc o konfiguracji, fakt są pewne aspekty które lepiej wypadają na PC - choćby klany CSa czy innych gier FPP ale ja akurat preferuję rozrywkę casualową - dla samej przyjemności. Konsole w dzisiejszych czasach również podpinamy pod internet i gramy on-line..... To tyle ode mnie... ![]() Ten post edytował Sebastian22 wto, 17 lis 2009 - 00:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:21 |