![]() |
![]() |
![]()
|
|
KK # 38 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 524 Dołączył: pon, 26 lis 07 Nr użytkownika: 900 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zakładam taki luźny temat bo może się przydać a sam mam też pytanie do kogoś kumatego w tych sprawach ...
Czy może ktoś kompetentny wypowiedzieć się ,czy któryś z tych laptopów co są od dzisiaj w ratach 0% w media są warte uwagi ? np. ten ACER za 2190 ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 160 Dołączył: śro, 26 gru 07 Nr użytkownika: 993 Płeć: Mężczyzna GG: 4723472 ![]() |
CYTAT no i o to chodzi wink.gif ale nie poruszaliśmy kwestii ceny...są laptopy tak wydajne jak stacjonarne centra multimedialne, ale swoje kosztują. Nie prawdą jednak jest że nie da się lapka ulepszać i modernizować - bo da się i też nie kosztuje to nie wiadomo ile. A skoro już tak mówicie tylko o grach to po co sprzęt komputerowy? Do tego są konsole... Dobra, dobra, ale nadal nie wiem gdzie widziałeś w moim tekście takie farmazony, żeby się od razu tak rzucać? ![]() Konsole owszem typowo do gier zgadzam się, ale większość osób w tym także ja nie przełamią się i nie zamienią myszki na pada ![]() Dobrze kolega wyżej napisał, że teraz jest taka moda na laptopy, że wszyscy kupują a potem psikus, moim zdaniem kupno laptopa, żeby postawić go na biurku i raz do roku zabrać ze sobą do rodziny, żeby pokazać zdjęcia to mija się z celem. To nie jest sprzęt stacjonarny, bateria nie używana traci swoje właściwości, ekran mały, a modernizacja laptopa nie jest może aż taka strasznie droga, ale na pewno nie opłacalna. Zmodernizować starego laptopa to lepiej wyjdzie kupić nowego. A co do cen, to biorąc najdroższy sprzęt stacjonarny i najdroższy sprzęt typu laptop, to chyba wiadomo który będzie wydajniejszy? Ten post edytował Pantas nie, 15 lis 2009 - 23:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Dobrze kolega wyżej napisał, że teraz jest taka moda na laptopy, że wszyscy kupują a potem psikus, moim zdaniem kupno laptopa, żeby postawić go na biurku i raz do roku zabrać ze sobą do rodziny, żeby pokazać zdjęcia to mija się z celem. Tak teraz myślę, że to nie jest też do końca tak. Bo jeśli ktoś jak ja - nie gra a korzysta z kompa aby: - poserfować po sieciu (duuuużo), - popracować (jakieś standardowe aplikacje typu office, projektowanie stron www hobbystycznie ![]() ...to lapek w zupełności wystarczy, a: - zajmuje mniej miejsca na biurku a można i w fotelu posiedzieć jak się zainwestuje stówę w AP ![]() - zużywa mniej kWh - w skali roku może parę zł ale to zależy jakiego PC by się kupiło i ile się korzysta I wystarczy wtedy jakiś tani lapek (no może do tego projektowania trzebaby lepszy ale to nie każdy robi), do tego konsola do gier i gitara. Za cenę dobrego PC mamy lapka, który nie pochłania miejsca i kWh i konsolę na której żadna gra nam się nie zatnie (a na PC to ciągle trzeba łożyć, poza tym ponoć ostatnio producenci "kroją" niektóre gry w wersji na PC vide FIFA10 (seria fifa to jedyna gierka w jaką grywam ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:45 |