![]() |
![]() |
![]()
|
|
KK # 38 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 524 Dołączył: pon, 26 lis 07 Nr użytkownika: 900 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zakładam taki luźny temat bo może się przydać a sam mam też pytanie do kogoś kumatego w tych sprawach ...
Czy może ktoś kompetentny wypowiedzieć się ,czy któryś z tych laptopów co są od dzisiaj w ratach 0% w media są warte uwagi ? np. ten ACER za 2190 ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Hmmm... Łatwo się mówi Toshiba, Dell tylko odpowiadające parametrami modele Acera są ze dwa razy tańsze (procesor to jedno, RAM taniutko można dokupić ale jak porównać np. karty graficzne to już jest tak, że do markowego trzeba spooooro dołożyć żeby mieć dobrą). Wiadomo jednak, że nic za darmo więc jakość musi być niższa i bezawaryjność większa no ale coś za coś. To jest odwieczny problem, jak np. wziąć nowego fiata czy kilkuletniego VW? Wszystko zależy od oczekiwań. Poza tym znam kilka Acerów, które śmagają bez problemów a moja poprzednia Toshiba się posypała (choć fakt, pracowała w ekstremalnych warunkach na budowach - pył, niskie/wysokie temperatury, wilgoć itp.).
Wszystko zależy od tego czego użyszkodnik oczekuje i ile ma w portfelu, mówienie "nie bierz Acera bo to szmelc, weź Toshibę" to tak jakby powiedzieć komuś kto ma 35k "nie bierz fiata weź mercedesa" ![]() Co do promocji MM - miałem okazję rozmawiać z kilkoma kierownikami z różnych MM w kraju (nie jako klient) i wynika z tego, że zwykle "hit gazetki" to badziew nie warty nawet tej ceny, która tam jest wystawiona. Są okazje ale zwykle na dalszych stronach i dotyczą droższych produktów. Np. Mamy laptopa-hit za 1500 na 1-wszej stronie i pięć innych na 3-ciej w przedziale 2k-5k, to zwykle jest tak, że opłaca się ten pośrodku dajmy na to za 4k, bo gdzie indziej kosztuje 4200. Natomiast piszę ogólnie tylko, bo tej konkretnej oferty nie znam, bo nie czytuję gazetek MM. Ten post edytował vacu sob, 14 lis 2009 - 19:57 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:00 |