![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
W imieniu użytkowniczki @bea1120, przedstawiam wam ankietę z wyborem loga Muzeum Miejskiego.
Wzór 1. ![]() ----------------------- Wzór 2. ![]() ----------------------- Wzór 3. ![]() ----------------------- Wzór 4. ![]() ----------------------- Poniżej także przedstawiam widok przykładowego loga na koszulce: ![]() Dziękuję za oddanie głosu. Wszelkie uwagi mile widziane. Ten post edytował kwintosz wto, 14 lip 2009 - 12:58 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 126 Dołączył: czw, 11 wrz 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,450 Płeć: Kobieta GG: 4130159 ![]() |
Dziękuję Panu za cenne uwagi, doceniam je o wiele bardziej niż pochwały
![]() Słuszna uwaga -> zupełnie nietrafnie użyłam słowa: logo. Oczywiście chodziło o projekt koszulek muzealnych z użyciem logo Muzeum. Muzeum od dłuższego czasu stosuje jeden wzór logo, z którego skorzystałam. Rozpoczynając pracę nad projektami koszulek muzealnych odeszłam od najprostszej formy: logo + napis: Muzeum Miejskie ”Sztygarka”. Sama nie kupiłabym takiej koszulki. Poszłam dalej, pozwoliłam sobie na eksperyment dodając do logo Muzeum hasła związane z kulturą. Muzeum oprócz działalności wystawienniczej również upowszechnia różne formy działalności kulturalnej w postaci: koncertów, wernisaży, festynów, konkursów promujących wiedzę o regionie itp. W świadomości większości społeczeństwa Muzeum jawi się jako zakurzony relikt, który po prostu musi istnieć. Czy nie czas by zmienić sposób postrzegania? Dla przykładu weźmy hasło: „Muzeum Miejskie „Sztygarka” poleca więcej kultury”. Interpretacja hasła może być dwojaka: - Muzeum zwraca uwagę na niekulturalne zachowanie lub, co było moim zamiarem: - Muzeum poleca ofertę kulturalną. Klient kupując taką koszulkę może posiadać (oprócz koszulki jako towaru) poczucie: bycia kulturalnym. Kultura w obecnych czasach traci status sacrum, kulturę trzeba upowszechnić i...sprzedać. Niestety muszę Pana zmartwić..nie zamierzam zaprzestać projektować, ani tym bardziej chować efektów do szuflady ![]() Pracuję nad swoim warsztatem już dość długo, i wiem, że nie wszystkie moje projekty były dobre, większość trafiła do kosza, ale część, ku mojej satysfakcji, zyskała aprobatę. Tomasz Edison pracując nad wynalezieniem żarówki po ponad tysiącu nieudanych prób, nie poddał się. Stwierdził, że dzięki każdej próbie zyskał wiedzę jak nie należy budować żarówki. Liczę się również z faktem, iż projekt może nie zostać zrealizowany głównie z braku środków oraz braku aprobaty. Projekty (upieram się przy tej nazwie) obrazują moją inwencję twórczą i fakt, że lubię wyzwania. Z przyjemnością wdałabym się z Panem w dłuższą dyskusję, lecz proszę pamiętać -> pracuję nad swoim warsztatem, dlatego nie mogę poświęcić Panu więcej czasu. Pozdrawiam Pana, raz jeszcze dziękując za konstruktywną krytykę, Beata Smorąg Ten post edytował bea1120 pią, 30 paź 2009 - 09:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 20:27 |