![]() |
![]() |
Guest_mad76_* |
![]() ![]()
|
Guests ![]() |
Witam ,
szukam połączeń busowych, autobusowych, prywatnych do Krakowa. Jeśli macie jakies informacje, proszę.. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Szybki, wygodny i tani (ale w sezonie w pewne dni czasem niedostępny - brak już miejsc w DG) to PKS Gliwice na trasie Gliwice - Zakopane. Niezmiennie od przynajmniej 8 lat jeździ o tej samej godzinie z DG: 9:04 z centrum w stronę Gołonoga. I kosztuje całkiem nie dużo - tylko 12,50 zł bilet normalny do Krakowa, jest zniżka dla studentów - 30%. Czas jazdy tylko 1 godzina i 15 minut!
A jakby co to chyba o 8:00 albo 8:10 jest jeszcze busisko (fuj!) prywatne ŁACHudry do Krakowa - cena chyba 10 zł (jak się nie zmieniła). |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 93 Dołączył: nie, 16 gru 07 Nr użytkownika: 952 Płeć: Mężczyzna GG: 5344968 ![]() |
Zamierzam jechać do Szczawnicy busem z firmy pana łacha z DG . Dlaczego tak źle o nim piszecie ? Co jest z tymi busami ? Ten post edytował janosikdg śro, 15 lip 2009 - 15:21 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zamierzam jechać do Szczawnicy busem z firmy pana łacha z DG . Dlaczego tak źle o nim piszecie ? Co jest z tymi busami ? W sumie to chyba tylko ja narzekam ![]() 1) Miałem jakieś 2 lata temu kontakt z kierowcą (może to był i szef?) Łacha w Jędrzejowie i grzecznie zapytałem, ile kosztuje bilet do DG, ten powiedział że (chyba) 14 zł, zapytałem czy są jakieś zniżki dla studentów a ten do mnie z japą: "14 zł to dużo?? Idź se pan na PKS za mną i zapytaj, ile bierze!..." Piznąłem tymi jego drzwiami od Merca i poszedłem na PKS. Ten miałem wtedy za darmo (a studenci, a teraz chyba wszyscy, mają zniżkę 30% na trasie Jędrzejów - Katowice i na to samo wychodzi, co bus) a jechałem sobie wygodnie, nogi mogłem rozłożyć, bagaż ulokować itp. 2) Nie lubię busów, gdyż zwyczajnie jest w nich ciasno (zwłaszcza w tych małych do 20 miejsc), nogi się przeważnie nie mieszczą między siedzeniami, fotele są nierozkładane, trza się często schylać, jak się wchodzi i miejsca na bagaż ni ma. Poza tym, jak ni ma klimy to okna nie otworzysz, bo tam są całe okna klejone i pozostaje ino mały lufcik na dachu. Jest gorąco jak pieron na postoju! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:33 |