![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 12 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 994 Płeć: Mężczyzna ![]() |
1.
![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. ![]() 6. ![]() 7. ![]() 8. ![]() 9. ![]() 10. ![]() 12. ![]() Na razie tyle z braku czasu, jak się spodoba to wrzucę więcej. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 184 Dołączył: wto, 10 lut 09 Skąd: DG forever Nr użytkownika: 3,188 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Polsat wykupił prawa do transmisji prawie wszystkiego co się dało, ciekaw jestem jak będą wyglądały transmisje, jeśli nie rozmnożą tego jednego wozu transmisyjnego. Obawiam się, że 90% meczów nie będzie miało szans zaistnieć w telewizji, już w poprzednim sezonie było kiepsko, a w tym to będzie dopiero wesoło... Jak im się ten jeden wóz rozpadnie, to będziemy oglądać mecze jak świnia niebo. Szkoda, że zabawa w prawa do transmisji powoduje, że siatkówka nie może w niej istnieć tak jak powinna, sprzedaje się prawa temu kto da więcej, bez sprawdzenia czy jest w stanie z nich skorzystać... Dla mnie ideałem by było gdyby wszystkie mecze były transmitowane (w końcu hale mają ograniczoną pojemność), poza tym byłoby świetnie gdyby telewizje regionalne mogły transmitować mecze rozgrywane na ich terenie, a tymczasem wiele meczów jest rozgrywanych w kameralnych warunkach (ironia co?) z niewielkim udziałem publiczności, a tyle się mówi o popularyzacji tego sportu, zabijając go jednocześnie brakiem transmisji telewizyjnych, choćby na poziomie lokalnym... W którym momencie forsa zamiast stymulować jest gwoździem do trumny? Należy się zastanowić co ważniejsze, więcej kasy czy pewność transmisji? A może to kluby powinny decydować o tym indywidualnie? Jedno jest pewne z jednym wozem transmisyjnym niewiele można zdziałać, a blokuje się tylko innym możliwość nadawania meczów, a kibicom szansę zobaczenia własnej drużyny czy w ogóle siatkówki. Poza tym terminarz rozgrywek nie powinien być dostosowywany do programu telewizyjnego i możliwości wozu transmisyjnego (w końcu czasem odległość między rozgrywanymi meczami wynosi kilkaset kilometrów) w związku z czym to co można obejrzeć to czasem jest po prostu loteria i umykają naprawdę dobre mecze. Teraz gdy w LM będzie grało sześć naszych drużyn będzie kłopot, nie wspomnę o transmisjach piłkarskich czy innych wydarzeniach sportowych do których wykupili prawa chyba zajeżdżą ten jeden pojazd i być może od połowy sezonu siatkówki nie będziemy mogli oglądać.
Wiem, że nie mam na to wpływu, ale tu spokojnie mogłem wylać swoje żale... Ten post edytował SokratesDG czw, 04 cze 2009 - 11:55 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:40 |