![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 162 Dołączył: wto, 19 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza (CENTER) Nr użytkownika: 9 ![]() |
Kurde maĆ co ostatnio siĘdowiadujĘod znajomych. Dziwne rzeczy siĘdziejĄ w naszym parku. Ostatnio sŁyszaŁem, Że zgwaŁcili 2 kobiety, a jak znajomy mi mÓwiŁ to na dodatek to byŁa matka z cÓrkĄ !!! . Ja bym tego fagasa kur... zajeb... . I co jeszcze koleŻanka mi teŻ mÓwiŁa, Że jak czasem spaceruje sobie po parku z pieskiem to widzi kolesi jak se swawolnie w krzakach targajĄ gaŁĘ. No nie mogĘpojĄĆ, Że w parku ktÓry jest pod blokiem naszego przezydenta dziejĄ siĘtakie rzeczy !!!.
A policja zamiast ŁapaĆ tych skurw... to siĘczepia kumpeli o to gdzie jej piesek siĘzaŁatwia w tym parku. Pozdro. Ten post edytował kwintosz śro, 04 kwi 2007 - 12:36 -------------------- Naprzód do walki o wysokie urodzaje, o rozkwit rolnictwa ! Do walki o szczęście i dobrobyt narodu !
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No cóż, ja to widzę tak, że można zbudować dodatkową drogę na tyły hali od strony Kościuszki (między MBP i Elegantem) która nie zniszczy parku, bo mogliby ją zrobić w tunelu, którego wylot byłby właśnie usytułowany przy tej drodze. Dodatkowo, alejkę biegnącą do superjednostki wykorzystać jako droge ewakuacyjną i poszerzyć/zbudować alejkę międzu Żeromskim i przedszkolem jako kolejną drogę, normalnie zamknietą dla ruchu, a dostępną w przypadku potrzeby (czyt. pożaru itp)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Odgrzejmy stary wątek Parku Hallera. Szykują się tam bowiem spore zmiany
![]() CYTAT Przebudowane zostaną także drogi dojazdowe do hali Centrum oraz aquaparku. (...) w Parku Hallera powstanie droga wyjazdowa na Aleję Róż oraz droga łącząca halę Centrum z ulicą Kościuszki, między pawilonem handlowym a biblioteką. (...) wyjazdy z parku na ulicę Kościuszki i Aleję Róż do końca czerwca 2010 roku. Przetargi są obecnie w przygotowaniu No to przyjrzyjmy się. Najpierw od strony Alei Róż. Pierwotnie mialy byc dwa polaczenia - od Kosciuszki i od Al. Roz. To drugie nawet z tunelem albo i estakada i polaczone jakos z rondem Merkury. Wiadomo jakie zdanie na ten temat mial poprzedni prezydent. Od jakiegos czasu oprocz polaczenia z Kosciuszki pojawialy sie informacje o laczniku z Al. Roz (tylko wyjazd). Dlaczego tylko wyjazd ? Można by połączyć wjazd z wyjazdem. Np w taki sposób jak narysowałem na zielono. Bo rozumiem, że na ten węzeł ze ślimakami poczekamy jeszcze ho, ho, ho... ![]() Ale faktycznie jest jeden problem z tym wjazdem. Mogę się tam robić stłuczki - w zwalniających przed zjazdem będą uderzać wyjeżdżający z ronda. ![]() aż niewiarygodne, że tak by to wyglądało, to jednak parku od strony Alei Róż i LP już nie będzie z "torem saneczkowym" włącznie ![]() Ano faktycznie Dni DG by się miały kiepsko na tej drodze. Ale z tą zielenią to bym nie przesadzał. Ten kawałek parku jest już kompletnie wykostkowany i zabudowany. Nawet przed epoką Lipczyka było tam pogotowie ratunkowe, MOPS, smutne resztki stadionu.... A teraz od Kościuszki. No cóż, ja to widzę tak, że można zbudować dodatkową drogę na tyły hali od strony Kościuszki (między MBP i Elegantem) która nie zniszczy parku, bo mogliby ją zrobić w tunelu, którego wylot byłby właśnie usytułowany przy tej drodze. Tunel wzdłużmy między bajki. Kładkę też. Nie wiem co tam zaproponują projektanci ale ja bym widział taką drogę. ![]() Pokręcona bo dzięki temu leci samym skrajem parku. No i zsuwa się ze skarpy bokiem bez konieczności jej rozkopywania. Powstanie nam ciekawe skrzyżowanie nowej drogi z Dąbrowskiego i Kościuszki. W zasadzie dwa leżące blisko siebie skrzyżowania. Faktycznie bez sygnalizacji świetlnej byłoby tam groźnie. Ten post edytował bzenek pią, 08 maj 2009 - 17:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:04 |