![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 107 Dołączył: nie, 16 wrz 07 Skąd: D.G Gołonóg Nr użytkownika: 812 Płeć: Mężczyzna GG: 7863501 ![]() |
Zapinać czy nie?Jak myślicie?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
to ja mam kolejną historię...
znajomy miał wypadek, niezaprzeczalne jest to, że z jego winy bo nie dostosował prędkości, samochód combi dosłownie owinął się wokół drzewa, przednie siedzenie pasażera zostało wgniecione w przestrzeń kierowcy, siedzenie kierowcy wgniecione w tylne siedzenia a układ kierowniczy zupełnie wylądował poza przestrzenią samochodu... " o k****! to że nie zapiąłeś pasów uratowało Ci życie człowieku" - tak powiedział policjant badając samochód po wypadku; jeszcze większym paradoksem jest fakt, że kumpel skończył tylko z kilkoma siniakami i otarciami; to jedna z trzech historii jakie znam, które wiązały się z tym że ich bohaterowie żyją, mimo, że nie zapieli pasów - to nie są zmyślone historie; i ostatnia sprawa, nie polecam kobietom w ciąży zapinania pasów, zwykłe hamowanie nie związane z żadnym wypadkiem, potrafi doprowadzić do tragedii u kobiety ciężarnej... wiem, że w zdecydowanej większości wypadków zapinanie pasów ratuje życie lub zdrowie ale po tych historiach mam wątpliwości czy tak bezwarunkowo powinnam je zapinać .... Ten post edytował Maryhna wto, 07 kwi 2009 - 16:51 -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
wiem, że w zdecydowanej większości wypadków zapinanie pasów ratuje życie lub zdrowie ale po tych historiach mam wątpliwości czy tak bezwarunkowo powinnam je zapinać .... Tylko to jest tak jak już pisałem - jak masz ciężki wypadek to jest już loteria, ani pasy, ani poduszki mogą Ci nie pomóc a z kolei mogą też zaszkodzić - nie ma tu reguły ale spokojnie możemy założyć, że jednak większość kierowców nie będzie miała w życiu tej wątpliwej przyjemności uczestniczyć w naprawdę ciężkim wypadku. Z kolei ja znam masę przypadków - w sumie niedużych stłuczek - gdzie nie było zadraśnięcia, a gdyby pasażer albo kierowca nie miał zapiętych pasów to mógłby połamać sobie to lub owo czy choćby solidnie się poobijać. Choćby kumpel któremu auto przewróciło się na bok, nic poważnego, nawet samochód się nie pogniótł a gdyby kumpel nie zapiął pasów to mógłby mieć jakiś uraz kręgosłupa bo by poleciał "na główkę". To samo brat - ktoś go w sumie niegroźnie walnął w bok i był nieźle poturbowany, bo wylądował z pozycji kierowcy w miejscu na nogi pasażera ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:33 |