![]() |
![]() |
Guest_kapral_* |
![]()
|
Guests ![]() |
Ostatnio namnożyło się w DG różnych pizzerii. Gdzie wg was pizza smakuje najlepiej?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: wto, 31 mar 09 Nr użytkownika: 3,265 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Testuje pizzę w każdym jednym mieście ( no prawie każdym ). Oczywiście nie lubię gumofilców w stylu telepizzy, benka czy dagrasso. Tych co wymieniłem bez sosu nie da się jeść, a dobra pizza wyróżnia się tym, że smakuje tak dobrze, że sosu nie chce się używać.
W DG to Stonehenge jest dobra no i w Santorini ostatnio miałem zjeść pizzę, ale skusiłem się na Gondoliere - to jest dopiero dobre. Nawet do Włoch ( nie chodzi o W-wę ) się kiedyś wybrałem i generalnie te wszystkie sieciówki nic nie mają wspólnego z włoska pizzą. To jest pizza w stylu amerykańskim. To samo RAJ z tym swoim grubaśnym ciastem. Są oczywiście różne smaki i niektórzy lubią zbliżoną do tradycyjnej, na cienkim cieście, gdzie samo ciasto jest smaczne, inni lubią takie co trzeba utopić w sosie czy ketchupie by zjeść. Kwestia gustu. Dla zwolenników tradycji w DG polecam: - Stonehenge - Santorini ( lub odwrotnie ) i dalej w Katowicach - La Grotta - Sicilia Ważna sprawa, w tych wyżej co polecam, zawsze widać jak i z czego robią twoją pizze. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:17 |