![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 343 Dołączył: wto, 27 lis 07 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 910 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No i wszystko jasne, play offy rozpoczniemy od pojedynków z Bydgoszczą
![]() ![]() Sensacja w Żukowie ![]() ![]() ![]() Gedania Żukowo - BKS Bielsko Biała 3:1 (14:25, 25:19, 25:15, 25:16) Ciekawe tylko jakim składem grało Bielsko ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 35 Dołączył: pon, 18 cze 07 Skąd: Bydgoszcz Nr użytkownika: 734 Płeć: Kobieta GG: 9653178 ![]() |
Ja osobiście uważam, że błędem było zwolnienie pana Popika... tzn trener Kawka wprowadził zespół do ekstraklasy, ale pan Wiesław z tym składem co był ( a jak się okazało - naprawdę dobrym, bo wybiła się wtedy Ewelina, Krysia czy Magda Piątek do czasu kontuzji w meczu...z Pałacem rok temu) zrobił 5 miejsce ku zaskoczeniu wszystkich, a w nagrodę stracił możliwość prowadzenia zespołu... Nie neguję umiejętności trenerskich trenera Kawki, bo tak naprawdę z mojej perspektywy ocenić ich nie mogę, więcej mogę powiedzieć o Popiku, który nam Chemika w PLS w pierwszym sezonie utrzymał, za co w nagrodę też jakby stracił pracę, bo wymyśliliśmy Słowacki tandem z Chudikiem na czele... w każdym razie pan Wiesław ma sporego pecha...
Pozostaje zarządowi przeanalizować to co się stało i zobaczymy co dalej... jak do tej pory MKS kroczył dobrą drogą, a to, że nie udało się zrealizować tego celu to nie koniec świata, bo są też inne drużyny, które również mają swoje cele i walczą, to jest sport i nie zawsze wychodzi tak jakby człowiek tego chciał, podstawą jest nie wykonywać gwałtownych ruchów, bo do czego one prowadzą mogliśmy obserwować przez pierwsze 2 lata gry AZS Białystok w ekstraklasie i w zeszlym sezonie w Pałacu, gdzie mieliśmy najpierw duet Grabowski-Kosmol, w styczniu PO miesięcznej przerwie na Kwal do IO w Halle przegralismy u siebie z wami i Grabek 2 dni poźniej stracił posadę, zespół objął nasz statystyk i drugi trener Maciej Kosmol (26lat wtedy), który sobie nie za bardzo poradził (bo i jak bez doświadczenia?) dostał jako drugiego trenera po 4 kolejkach Makowskiego, a potem Makowski został pierwszym trenerem do końca sezonu, a prawda jest taka, że trener Grabowski powinien poleciec PRZED przerwą na kadrę, a nie po i powinien być od razu zastąpiony trenerem Makowskim i byśmy pewnie jakoś wyszarali tę ligę... anyway, chodzi o to, by głów nie potracić i nie podejmować pochopnych decyzji - nie udało się w tym roku, być może uda się w następnym, trzeba do tego dojść krok po kroku. MKS robi błyskawiczny postęp od awansu do LSK i to jest godne podziwu, ale czasem jak wspomniałam i noga się powinie - zdarza się każdemu klubowi teraz celem numer 1 jest 5 miejsce i to trzeba osiągnąć, a potem się zastanawiać co dalej w planach na następny rok prawda o MKS-ie w ty sezonie jest taka, że grały bardzo, ale to bardzo nierówno... jeśli grał cały zespół to MKS potrafił postawić się Bielsku i pyknąć Piłę, ale jeśli te "trybiki" nie grały to nie było takiej indywidualności, która by ten zespół poprowadziła, oczywiście za taką uchodzi Magda Śliwa, ale to rozgrywająca - ona zespołu w najważniejszym momentach w ATAKU, nie wyręczy... wiele także od niej zależało, czasem mam wrażenie, że za wiele trener nie dawał je odpocząć i bardzo jej ufał... a nawet i Magda Śliwa potrzebuje dystansu i wytchnienie - wykorzystanie EWy Matyjaszek pozostawiało wiele do życzenia... Magda gra bardzo dobrze... ale ta forma faluje, to nie to jeszcze kilka lat temu gdy mogła grać równo na wysokim poziomie i chyba od niej te fale MKS w głównej - choć nie całkowite mierze zależały to takie moje przemyślenia z Bydzi ![]() ale napisałam co myślalam Pozdrawiam Gorąco i życzę powodzenia!!! -------------------- ![]() W każdym sercu naszym tkwi, błękit nieba, czerwień krwi Pałac Bydgoszcz! |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 184 Dołączył: wto, 10 lut 09 Skąd: DG forever Nr użytkownika: 3,188 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mnie jest tylko przykro, nawet nie z powodu przegranego meczu, tylko z powodu braku woli walki... Nie wiem co się stało przed meczem w Kaliszu, ale to od tamtej pory nie ma drużyny... Co do zawodniczek, to mamy dwanaście bardzo dobrych, tyle że od czasu o którym mówię, to jest dwanaście zawodniczek, które czasami sobie przypominają, że są drużyną... Co się z wami stało dziewczyny??? Nagle przestałyście się lubić? Siatkówka się Wam znudziła? Przestało Was to bawić? Dla mnie nie jest istotne tak bardzo które miejsce zajmiecie w lidze (choć chciałbym najwyższe, a wiem, że stać Was było na nie w tym sezonie), dla mnie ważne jest, że walczycie, bo to dla mnie oznaka szacunku jako kibica... Jestem na każdym meczu (jeśli nie osobiście, to zawsze duchem) i nie ma dla mnie takiego znaczenia wynik, jak walka o ten wynik, fakt wolę jak wygrywacie, ale jeśli przegracie walcząc, to mogę z Was być dumny, cieszę się jak widzę, że walczycie... To tyle...
A co do dopingu, to ujmę to tak, czasami mam wrażenie, że KK nie bardzo interesuje to co się dzieje na boisku, tylko, że macie jakiś gotowy scenariusz, który musicie wykonać... Powinniście to tak zorganizować by każda zagrywka naszych dziewczyn miała właściwy doping, możecie to zrobić, nadać rytm oklaskom, jestem pewien, że cała publiczność się do Was przyłączy, to samo dotyczy zagrywek przeciwniczek... Nie wymagajcie od dwóch tysięcy ludzi, żeby razem z Wami śpiewali (na to jeszcze za wcześnie), ale klaskanie w rytm, czy pomruk, to się może udać, Wy możecie tym sterować, tylko patrzcie na boisko co się dzieje, a gdy dziewczynom się nie wiedzie tym bardziej powinniście podkręcać atmosferę, a to jakoś nie wychodzi... W sumie nie jest źle, ale mogłoby być lepiej ![]() -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 13:52 |