![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 58 Dołączył: wto, 13 lis 07 Nr użytkownika: 880 Płeć: Kobieta ![]() |
witam serdecznie
chciałabym poruszyć temat samochodów nauki jazdy "L" poruszających się niezmiernie wiele po naszym mieście - czy ktoś może coś z tym zrobić???????????? przede wszystkim nie pozwolić tym z Olkusza czy Częstochowy/Myszkowa zdawać egzaminu u Nas - bez przesady mają Częstochowę i Kraków ale oczywiście kursanci boją się zdawać w dużych miastach bo ryzyko nie jesteście w stanie zdać w dużej aglomeracji to potem wcześniej czy później napotkacie takową trudność w życiu na drodze i życzę aby nie skończyła się tragicznie dla Was i dla Innych uczestników ruchu. pisze ten post z nadzieją że ktoś wyżej postawiony może przeczyta i się zastanowi nad problemem - uważam coraz bardziej narastającym i przytłaczającym Nasze miasto. Ja wypowiedziałam walkę sama i już kilka osób nie zdało przeze Mnie na egzaminie w DG - nie powiem czym jeżdżę żeby nie było ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Po 1. wiekszość skrzyzowań w DG ma 2 lub 3 pasy (mówię o tych największych w ciągu między HK a Centrum) i mozna się ustawić tak by L-ki nam nie przeszkadzały.
Po 2. Leszku to nie L-ki są probleme na skrzyżowaniu 1000-lecia/Piłsudkiego! Ustawa PoRd mówi wyraźnie, że zabrania sie zatrzymania pojazdu na torowisku. Czy instruktor ma uczyć łamać przepisy? Po 3. Mam prawko, dużo jeżdżę i duzo sie uczę. Jako kierowca również. Bo kierowca jest jak lekarz, musi się uczyc całe zycie! Ten post edytował marcin.p sob, 21 mar 2009 - 14:13 -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Po 1. wiekszość skrzyzowań w DG ma 2 lub 3 pasy (mówię o tych największych w ciągu między HK a Centrum) i mozna się ustawić tak by L-ki nam nie przeszkadzały. To miałem na myśli sugerując, że dużo nie jeździsz. Niestety DG nie kończy się na ciągu HK - Centrum. Poza główną ulicą też toczy się życie i ruch i tam niestety o dwa pasy już ciężko a nawet jak są przed krzyżówką to do lewo- lub prawoskrętu. Po 2. Leszku to nie L-ki są probleme na skrzyżowaniu 1000-lecia/Piłsudkiego! Ustawa PoRd mówi wyraźnie, że zabrania sie zatrzymania pojazdu na torowisku. Czy instruktor ma uczyć łamać przepisy? Haha już widzę jak w godzinach szczytu (a nawet niekoniecznie) pokonujesz to skrzyżowanie bez postoju na torach ![]() Po 3. Mam prawko, dużo jeżdżę i duzo sie uczę. Jako kierowca również. Bo kierowca jest jak lekarz, musi się uczyc całe zycie! Tu się zgadzam. Na dowód tego - żeby nie było, że to tylko pusta dyskusja - akurat znaleziony instruktaż "Jak należy prawidłowo przejeżdżać przez ronda" - myślę, że wielu kierowcom w DG się przyda. Ten post edytował vacu sob, 21 mar 2009 - 14:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Haha już widzę jak w godzinach szczytu (a nawet niekoniecznie) pokonujesz to skrzyżowanie bez postoju na torach ![]() Ale postaw sie w roli takiego instruktora. Co, powiesz kursantowi "tak jeździć nie wolno, ale my dzisiaj zrobimy wyjątek. I pamiętaj by nigdy nie łamać przepisów". No przecież to byłoby smieszne. Aczkolwiek faktycznie szkolący chyba zapominają o art. wspomnianym przez Leszka. I na egzaminie kursant również mógłby się tym paragrafem zasłaniać jakby go egzaminator chciał oblać. Co do linka i jazdy po rondach PL to faktycznie wolna amerykanka. Może politycy powinni pomyśleć (tylko czy oni umieją myśleć?) o dodaniu do PoRD artykułu regulującego kwestię jazdy po rondach. Ten post edytował marcin.p sob, 21 mar 2009 - 14:36 -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 00:02 |