![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 58 Dołączył: wto, 13 lis 07 Nr użytkownika: 880 Płeć: Kobieta ![]() |
witam serdecznie
chciałabym poruszyć temat samochodów nauki jazdy "L" poruszających się niezmiernie wiele po naszym mieście - czy ktoś może coś z tym zrobić???????????? przede wszystkim nie pozwolić tym z Olkusza czy Częstochowy/Myszkowa zdawać egzaminu u Nas - bez przesady mają Częstochowę i Kraków ale oczywiście kursanci boją się zdawać w dużych miastach bo ryzyko nie jesteście w stanie zdać w dużej aglomeracji to potem wcześniej czy później napotkacie takową trudność w życiu na drodze i życzę aby nie skończyła się tragicznie dla Was i dla Innych uczestników ruchu. pisze ten post z nadzieją że ktoś wyżej postawiony może przeczyta i się zastanowi nad problemem - uważam coraz bardziej narastającym i przytłaczającym Nasze miasto. Ja wypowiedziałam walkę sama i już kilka osób nie zdało przeze Mnie na egzaminie w DG - nie powiem czym jeżdżę żeby nie było ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Dziś doszedłem do wniosku, że bargiel ma trochę racji z tymi "elkami" kiedy to ok. 17 na odcinku Rondo w centrum - przejazd na Konopnickiej spotkałem... 10 takich pojazdów. "Normalnych" aut przejechało w tym czasie obok mnie 8 + 1 autobus. Poza tym nie w ilości też jest główny problem - w parze z tym hurtowym kształceniem kierowców idzie drastyczny spadek jakości nauczania. Bo wcześniej "elki" jeździły wolno ale jeśli nie trafiło się na kogoś na pierwszych jazdach to jechał przynajmniej pewnie. Teraz regułą jest zablokowanie drogi (też przypadek z dziś, z Będzina - okolic Kanionu - "elka" gaśnie na środkowym pasie, tworzy się megakorek i trwało to dobre kilka minut zanim instruktor coś poradził), zajechanie i inne nieprzewidziane manewry. Dodatkowo wysyp "elek" ma miejsce w godzinach szczytu, kiedy ruch jest spory a jeszcze dodatkowo blokują go kursanci. Nie jestem jakimś przeciwnikiem "elek", bo każdy kiedyś się uczył ale może trzeba by jakieś ograniczenia godzinowe wprowadzić, bo stanie w korkach to i kursantom niewiele daje...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:59 |