![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Kiedy montowali je u mnie w bloku to myŚlaŁem Że przynajmniej minimalnie zabezpieczĄ wejscie niepoŻĄdanych osÓb. OczywiŚcie wiedziaŁem Że sĄsiedzi szybko sprzedadzĄ kod wszystkim okolicznym menelom ale liczyŁem na to Że caŁkowicie obce osoby bedĄ miaŁy chociaŻ maŁy problem z pokonaniem drzwi.
A szybko siĘokazaŁo Że kod awaryjny dla sŁuŻb ratunkowych ktÓry otwiera wszystkie drzwi w lokatorze nawet dzieci w piaskownicy znajĄ. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Oj, strasznie Was ŁupiĄ w tych spÓŁdzielniach !
MÓj blok jest wspÓlnotĄ mieszkaniowĄ powstaŁĄ na bazie komunalnego budynku. Sami sobie ustalamy czynsz i na 2005 mamy: - fundusz eksploatacyjny - 1,33zŁ/metr; - fundusz remontowy - 0,8zŁ/metr. W zasadzie od 3lat opŁaty eksploatacyjne nam malejĄ dziĘki wojnie cenowej miĘdzy dostawcami usŁug. Najbardziej zaskakuje mnie desperacja firm sprzĄtajĄcych - oni juŻ chyba do interesu dokŁadajĄ. Remontowy utrzymujemy bez zmian. A dziĘki naszemu wŁasnemu fuduszowi remontowemu w ciĄgu 4 lat udaŁo siĘzrobiĆ ze 4 razy wiĘcej niŻ MZBM zrobiŁ przez 30lat. W Lokatorze najbardziej mnie dziwi zrywanie caŁkiem dobrych pŁyt chodnikowych i ukŁadanie na to miejsce kostki. Przecie to musi kosztowaĆ fortunĘ!!! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 13:52 |