![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ze strony UM
CYTAT XVII Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy [2009-01-02 12:13:52] 11 stycznia 2009r. w Parku Hallera (obok AquaParku „Nemo – Wodny Świat”) o godzinie 15:00 rozpocznie się XVII Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Tematem tegorocznego Finału jest: Wczesne wykrywanie nowotworów u dzieci. ![]() Program imprezy: 15.00 Rozpoczęcie 15.30 TV Joga - Koncert 16.45 Kruk - Koncert 17.45 Pierwsza Licytacja 18.15 Jose Torres - Koncert 19.30 Druga Licytacja 20.00 Światełko do nieba (pokaz sztucznych ogni i pokaz fire-show) 20.15 Trzecia Licytacja 21.00 Oddział Zamknięty - Koncert 22.00 Zakończenie imprezy Ponadto w programie: malowanie buzi, pamiątkowe zdjęcia, sklepik „Pod Aniołem”, pokaz psów ratowniczych oraz wiele innych atrakcji. Impreza jest wspólnie organizowana przez miasta Dąbrowę Górniczą i Sosnowiec./ to juz tuz tuz, a tu jakos tak cicho na forum w tym temacie? Mnie osobiecie cieszy, ze po raz kolejny DG i S-ec sie dogadaly w tej kwestii ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 8 Dołączył: wto, 30 wrz 08 Nr użytkownika: 1,497 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Na wstępie chciałbym pogratulować w dużym cudzysłowie organizacji XVII finału Śląsko-Sosnowieckiego WOŚP. Właśnie w tej chwili wróciłem z tzw. pierwszych dwóch koncertów zespołów rockowych (Tv Joga, Kruk) i na świeżo chciałbym się podzielić kilkoma uwagami. Zespoły, które próbowały (podkreślam - próbowały) coś zagrać, ale nie bardzo wiedziały jak to zrobić i co grać. To po prostu wielka żenada. Umiejętności techniczne pierwszego jak i drugiego zespołu są z najniższej półki muzyki rockowej, którą można zobaczyć tylko klęcząc na kolanach, przy okazji modląc się, żeby już skończyli. Chała, chała, chała i jeszcze raz chała, wielka jak z Dąbrowy do Sosnowca. Kto wybierał i zapraszał te pseudo kapele? Jak orientuję się, w tym roku wydział promocji był współorganizatorem tej imprezy.
Dąbrowa posiada kilka zespołów rockowych, które są uznawane i już dosyć znane w zagłębiu i województwie. Zespoły te posiadają szeroką rzeszę fanów i sympatyków, którzy jeżdżą za nimi po różnego rodzaju knajpach i pubach, żeby tylko ich posłuchać, bo w Dąbrowie - swoim ojczystym mieście niestety nie mają się możliwości zaprezentować. Na mój chłopski rozum to wydział promocji powinien zajmować się promowaniem i reklamowaniem własnej dąbrowskiej kultury i czerpać z niej to, co najlepsze, a nie zapraszać pseudo zespoły, które nie potrafią nic pokazać, a tym bardziej przekazać publiczności. Jest styczeń i jest zimno. Ludzie, którzy przychodzą na imprezę oczekują dobrej zabawy, a nie lekceważenia ich przez organizatorów i pożal się boże kapele. Co do obsługi technicznej (akustyków i dźwiękowców) to była totalna klęska. Zawsze na imprezach organizowanych przez PKZ wszyscy wszędzie pisali o fatalnym stanie nagłośnienia na imprezach masowych (jeżeli akustycy są z PKZ), ale w porównaniu z tym co dzisiaj usłyszałem to akustycy z PKZu są mistrzami w swoim fachu. Dźwięki, które były słyszane ze sceny to była totalna klęska. A wracając jeszcze do doboru zespołów na tego typu imprezy to najwyższy czas, żeby zajął się tym ktoś, kto ma o tym pojęcie, a ludzie tacy są w mieście i są zatrudnieni w PKZ i innych placówkach kulturalnych na terenie miasta. Nie chodzi mi tutaj o urzędników, którzy tam siedzą, ale instruktorów, którzy próbują z wielkimi oporami tworzyć kulturę w Dąbrowie. Słyszałem, że organizatorzy WOŚP z Dąbrowy nie chcieli skorzystać z oferty PKZ oraz innych placówek podległych Pałacowi. Nie wiem o co tu chodzi, ale śmierdzi mi to jakąś wewnętrzną przyziemną polityką (bo ktoś kogoś nie lubi, bo ktoś komuś zalazł za skórę). Ludzie, zacznijmy w końcu coś robić, żeby takie sytuacje się więcej nie zdarzały, a chyba najwyższy czas, żeby tą imprezę w końcu zorganizowało samodzielnie miasto Dąbrowa Górnicza. Myślę, że na to nas stać. PS Żałuję, że nie zostałem pod sceną dłużej, bo chciałem posłuchać gwiazd, które będą występowały, ale po wysłuchaniu tych dwóch żenujących koncertów przeszła mi ochota nawet na Torresa i Oddział Zamknięty. PS2 Myślę, że ktoś wypowie się z działu promocji w tych kilku kwestiach, które tu poruszyłem. PS3 Wysłałem to również do urzędu - wydział promocji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:23 |