![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: śro, 19 lis 08 Nr użytkownika: 2,554 Płeć: Mężczyzna GG: brak Skype: brak Tlen: brak ![]() |
Witam,
w piątek o godzinie 18 władze miasta chcą zamknąć skrzyżowanie na dwupasmówce koło reala, tym samym odcinając osiedle Staszic od reszty Dąbrowy... Wesprzyj nas w akcji protestacyjnej i dopisz się do protestu. Link do strony protestu przeciwko zamknięciu skrzyżowania: http://www.adpartner.com.pl/protest/ Nie bądź obojętny! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 282 Dołączył: pon, 28 sty 08 Skąd: 42-530 Nr użytkownika: 1,063 Płeć: Mężczyzna GG: 4757707 ![]() |
Tak pare uwag po pewnym czasie. Najlepszą zmianą jest przedłuzenie czasu zielonego swiatla podczas jazdy z Katowic na wprost. Dlaczego tylko nie zdjeto teraz tego ograniczernia 50 km/h. Wg mnie jest to dzialanie calkowicie pozbawione sensu - mozna zostawic nawet 100, po prostu wczesniej robiac na nim czerwone niz na lewoskrecie - wtedy na pewno kazdy zdazy sie zatrzymac. Wyglada mi to na typowe miejsce dla misków ktore ma przyniesc im wieksze dochody.
Natomiast lepiej sie wyjezdza z 11 listopada w strone Sławkowa. Czekać trzeba na czerwonym tyle samo, ale w godzinach szczytu zauważalne jest przyspieszenie czasu wyjazdu. Obecnie zawsze udaje mi się to za pierwszym razem. Tak czy tak teraz tym bardziej uważam, ze najlepszym wyjsciem było by całkowite zamknięcie tego skrzyzowania i zrobienie dwupoziomowego czy nawet trojpoziomowego (z ekspresówką) bezkolizyjnego skrzyzowania z prawdziwego zdarzenia na Podlesiu. Choć zdaje sobie sprawę z kosztów takiego rozwiązania i małych szans na jego realizacje. Ten post edytował sarsolot czw, 04 gru 2008 - 23:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:49 |