![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
CYTAT Kwalifikacje MŚ piłkarek ręcznych w Dąbrowie Górniczej
Związek Piłki Ręcznej w Polsce przychylił się do wniosku i potwierdził chęć zorganizowania przez Centrum Sportu i Rekreacji w Dąbrowie Górniczej Turnieju Kwalifikacyjnego do Mistrzostw Świata 2009 w Piłce Ręcznej Kobiet. W imprezie zaplanowanej w dniach 25-30.11.2008 roku oprócz Polski zagrają Islandia, Słowacja, Łotwa i Szwajcaria. Zwycięzca grupy awansuje do play offów, które odbędą się 6/7 i 13/14 czerwca 2009. Gospodarzem finałów MŚ będą Chiny w dniach 29 listopada - 13 grudnia. Śląski Związek Piłki Ręcznej ma zamiar włączyć się do organizacji turnieju w Dąbrowie Górniczej. Impreza ma dodatkowo otrzymać status gier o Pucharu Śląska im H. Gorsza. http://www.sport1.pl/ -------------------- 33001,04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
Tu bym się spierał. Jak to nic nie mamy. Fajne te islandki były, szczególnie bramkarka. To mało?
![]() Był turniej, były zespoły narodowe, piłka r na żywo. Oko mozna było podleczyć ![]() Wynik sportowy taki na jaki nasze dziewczyny zasłużyły. Mówi się trudno. Będzie lepiej. CYTAT Polska nie awansowała do kolejnej fazy eliminacji do mistrzostw świata. Izabela Duda wdziana była jako jedna z tych zawodniczek, na których miała się opierać gra reprezentacji Polski. - Tutaj trzeba się dostosować do taktyki trenera, która jest inna niż w Storhamar- tłumaczy reprezentantka Polski.Spotkanie z Islandkami zakończyło udział Polek w turnieju preeliminacyjnym do Mistrzostw Świata 2009. Po pierwszej połowie w której nasze zawodniczki prowadziły 19:14, wydawało się, że odniosą spokojne zwycięstwo. Niestety proste błędy spowodowały, że do końca trwała walka o wygraną. - Druga nerwowa połowa myślę, że wynikała z lekkiego rozluźnienia, ale potem wzięłyśmy się w garść. Dziewczyny zaczęły grać bardzo dobrze w obronie z czego wyprowadziły kontry kończone bramkami- mówi Izabela Duda. Po zakończonym spotkaniu nadszedł czas na podsumowanie zawodów. - Uważam, że trzeba przeanalizować materiały z turnieju co było dobre, co złe, wyciągnąć wnioski i wziąć się do roboty byśmy w końcu zaczęły wygrywać - mówi reprezentantka Polski. - Musimy uwierzyć, że potrafimy wygrywać, bo myślę, że to jest teraz naszym największym problemem- dodaje. W Norwegii Izabela Duda jest jedną z największych gwiazd ligi i najlepszą snajperką swojej drużyny, jednak nie przekłada się to na występy w kadrze. - Ciężko jest to wytłumaczyć. Wiadomo, w klubie się gra inaczej niż w reprezentacji. Tutaj trzeba się dostosować do taktyki trenera, która jest inna niż w Storhamar. Przede wszystkim w klubie się znamy lepiej z dziewczynami, przewidujemy swoje ruchy. W kadrze nie mamy niestety za dużo czasu żeby się zgrać i myślę, że z tego wynikają te błędy. Może też za mało podejmujemy ryzyka - zastanawia się zawodniczka. Wśród kibiców piłki ręcznej po raz kolejny pojawia się temat zmiany szkoleniowca reprezentacji. Izabela Duda sądzi jednak, że w tej chwili nie powinno podejmować się gwałtownych ruchów. - Uważam, że ocenianie trenera teraz byłoby zbyt szybkie z tego tytułu, że nie za wiele było zgrupowań. Miałyśmy tydzień przed turniejem w Holandii i dwa tygodnie tutaj. Myślę, że to było za mało czasu żebyśmy mogły wyczuć trenera, a on nas. Zawsze znajdą się ludzie którzy będą krytykować, taki jest sport. Wiadomo jednak, że gramy dla kibiców i jest nam przykro gdy słyszymy lub czytamy niemiłe komentarze na nasz temat- mówi zawodniczka. Co prawda w hala nie była szczelnie wypełniona kibicami, jednak reprezentantka Polski jest zadowolona z dopingu. - Atmosfera w Dąbrowie Górniczej bardzo mi się podobała. Dobrze się grało, ludzie krzyczeli. Dziękuję wszystkim za doping- kończy. Za SF. pozdr... Ten post edytował endriu wto, 02 gru 2008 - 09:47 -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:00 |