![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() GreenPointHooligan ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 148 Dołączył: pon, 27 gru 04 Skąd: Dabrowa gornicza-Podlesie Nr użytkownika: 119 ![]() |
natknalem sie na tego news'a w dzisiejszym "dzienniku zachodnim"
Z petycja do prezydentow. "Wczoraj w stolicy zaglebia ruszyla akcja zbierania podpisow pod petycja w sprawie wspolorganizacji mistrzostw Eoropy w pilce noznej w roku 2012 na terenie zaglebia dabrowskiego.lista zostala wystawiona w sklepie klubu kibica zaglebia sosnowiec i w ciagu kilku godzin zapelnila sie dziesiatkami nazwisk.-slyszalem opinie, ze to cel nierealny.ale wierze,ze jest taka szansa,jesli do pomyslu uda sie nam zapalic prezydentow wszystkich miast zaglebia-mowi spolecznik grzegorz borowiecki,jeden z pomyslodawcow akcji. pomysl ma szanse pod warunkiem ze gospodarzem Euro 2012 beda polska i ukraina,jak chce PZPN.petycja z podpisami zostanie przekazana prezydentom w walentynki.zawiera ona takze propozycje budowy nowoczesnego stadionu,ktory moglby powstac na granicy sosnowca i dabrowy gorniczej." dziennik zachodni,11 luty 2005 propozycja naprawde ciekawa ale wielce nierealna.po pierwsze najpierw kandydatura polski musi wygrac.po drugie potrzebny jest naprawde dobry plan(uwzgledniajacy wszystkie aspekty tego przedsiewziecia). a z tym moze byc najwiekszy problem. :evil: |
|
|
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Co to siĘporobiŁo ?
Kilka dni mnie nie byŁo, a tu naŚcie postÓw do przejrzenia :) [quote=gborowiecki]pojawiajĄ siĘgŁosy, Że lepiej zrobiĆ trasĘdo biegania ... PO PIERWSZE, Żeby zrobiĆ takĄ trasĘwystarczy dwÓch zapaleĹcÓw ktÓrzy LUBIĄ biegaĆ i sobie plan trasy opracujĄ ... pÓĹşniej moŻecie oragnizowaĆ tam IMPREZY gdzie opÓrcz biegaczy bĘdĄ jĄ oglĄdaĆ SĘDZIOWIE a relacja trafi do gazetki szkolnej ... [/quote] Od razu widaĆ, Że znasz siĘna rzeczy. SŁyszaŁeŚ kiedyŚ o ING New York City Marathon ? Tam w 2004roku wystartowaŁo 36 562 zawodnikÓw. :)+--> QUOTE(:)) Nie sztuka liczyc sie w dyscyplinei ktorej nikt nie uprawia [/quote]
![]() ![]() Nie ukrywam, Że po tej dyskusji jestem nadal sceptykiem jesli chodzi o stadion - nie przekonaliscie mnie. O stadionie to siĘza duŻo nie dowiedziaŁem. Za to duŻo dowiedziaŁem sie o sobie: Że chcĘemigrowaĆ, dziaŁam na szkodĘZagŁĘbia, rzucam kŁody pod nogi, chcĘzawodÓw do gazetki szkolnej. Najbardziej spodobaŁ mi siĘskierowany do mnie post Krawca [quote=Krawiec]dlaczego z taka zaciĘtosciĄ zwalczasz tych , ktÓrzy chcĄ ŻyĆ tutaj i byĆ z tego dumni[/quote] PrzestraszyŁem siĘsamego siebie i wrÓciŁem przeczytaĆ moje posty. Na szczĘŚcie na koĹcu jednego z nich napisaŁem "Nie jestem przeciw, ale teŻ mail'a z poparciem nie wyŚlĘ". Widocznie Krawiec czytaŁ jakiegoŚ innego bzenka :) Nie bĘdĘjuz dolewaŁ oliwy do ognia - moje argumenty moŻna obejrzeĆ w postach wyŻej, ale mam kilka nowych okoŁostadionowych pytaĹ do dyskusji. Czy prawo pozwala na finansowanie z pieniĘdzy gminnych i powiatowych budowy obiektÓw poza granicami administracyjnymi i nie koniecznych do funkcjonowania gminy ? Z gÓry powiem, Że odpowiedĹş "w trÓjmieŚcie tak budujĄ" mnie nie satysfakcjonuje. I drugie problem. Wielu zwolennikÓw budowy stadionu uŻywa tu sŁowa integracja ZagŁĘbia we wszystkich fomach jĘzykowych: integrowaĆ, integracyjny, integrujĄcy... Zaczynam miec podejrzenie, Że to sŁowo nic nie znaczy tylko jest takim fajnym ozdobnikiem aby wypowiedĹş wyglĄdaŁa mĄdrzej. StĄd moje pytanie co rozumiecie pod pojĘciem integracja i jakĄ funkcjĘw niej moŻe peŁniĆ stadion ? ---------------------------------------------------------------------------------- [quote=dziennik zachodni]Do DĄbrowy GÓrniczej petycja kibicÓw wpŁynĘŁa 22 lutego. WŁadze odniosŁy siĘdo pomysŁu bardzo przychylnie, twierdzĄ jednak, Że realizacja przedsiĘwziĘcia jest skomplikowana i wymaga dŁugotrwaŁych dziaŁaĹ.[/quote] Ja nie wiem czy to nie jest po prostu Ładnie powiedziane "na razie mamy inne rzeczy w planach, ale stadion wkŁadamy do szuflady i bĘdziemy o nim pamiĘtaĆ". Standardowa procedura w DG |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:06 |