![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: śro, 19 lis 08 Nr użytkownika: 2,554 Płeć: Mężczyzna GG: brak Skype: brak Tlen: brak ![]() |
Witam,
w piątek o godzinie 18 władze miasta chcą zamknąć skrzyżowanie na dwupasmówce koło reala, tym samym odcinając osiedle Staszic od reszty Dąbrowy... Wesprzyj nas w akcji protestacyjnej i dopisz się do protestu. Link do strony protestu przeciwko zamknięciu skrzyżowania: http://www.adpartner.com.pl/protest/ Nie bądź obojętny! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a mnie zastanawia fakt, że tyle osób twierdzi, że tam nie ma miejsca na skrzyżowanie dwupoziomowe. Imho taki przepust jak pod torami przy dworcu w Będzinie ze zjazdami z głównej trasy dałoby radę zbudować i wtedy ruch lokalny dołem a tranzyt górą i wszyscy byliby szczęśliwi.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
a mnie zastanawia fakt, że tyle osób twierdzi, że tam nie ma miejsca na skrzyżowanie dwupoziomowe. Imho taki przepust jak pod torami przy dworcu w Będzinie ze zjazdami z głównej trasy dałoby radę zbudować i wtedy ruch lokalny dołem a tranzyt górą i wszyscy byliby szczęśliwi. Po pierwsze to chyba sam nie wierzysz, że to jest realne ![]() Po drugie - nawet jeśli znalazłyby się jakimś niewyobrażalnym cudem środki - to czy rzeczywista potrzeba uzasadniałaby tak duże nakłady jakie trzebaby ponieść (przypominam, że niecały kilometr dalej jest przejazd do Wojska Polskiego, trochę dalej zjazd/wyjazd w kierunku Katowic nie powodujący nadkładania drogi, bo itak jedzie się we właściwym kierunku - no może kilkaset metrów, jeśli ktoś chce jechać na Olkusz to z kolei jedzie w drugą stronę i za kilkaset metrów ma wyjazd - też bez nadkładania drogi). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:42 |